Siyaset BDP'li Yıldız: AK Parti binalarına yöneliriz
Paylaş
BDP'li Yıldız: AK Parti binalarına yöneliriz

Batman'daki 'Demokratik Çözüm Çadırı'nın polis tarafından sökülmesi üzerine, bağımsız milletvekili adayı Yıldız tehditkâr konuştu

BDP eski Grup Başkan Vekili ve Batman bağımsız milletvekili adayı Bengi Yıldız, Batman'da dün gece sökülen ’Demokratik Çözüm Çadırı’nı bugün tekrar kuracaklarını belirtti. Yıldız tepkisini şöyle dile getirdi:

Haberin Devamı

"Boğaların kırmızı boyaya hücum ettiği gibi, AK Parti’nin polisleri de çadırımıza hücum ediyor. Eğer demokratik ve çözüm çadırı birilerini rahatsız ediyorsa, rahatsız etmeye devam ederiz. Barış çadırını saat 18.00’de burada kuracağız. Barış çadırı birilerinin gözlerine mi batıyor? O gözlerine batan barış çadırını tekrar kuracağız. Her gün çatışma istiyorlarsa o çadırı kaldırsınlar. Biz kuralım, yatmadan, uyumadan. Biz çadırı kurmanın, onlar kaldırmanın hesabını yapsınlar. Şayet çadırımıza saldırmaya devam ederlerse, biz de AK Parti’nin il binalarına yöneliriz."

BAKAN ŞİMŞEK’E DE ELEŞTİRİ

Batman’da AK Parti 1’inci sıra adayı olan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e yönelik de eleştirilerdebulunan Milletvekili Yıldız, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Üzerimize gaz bombaları gelirken, AK Parti’nin adayı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilçelerde geziyordu. Vali ve Emniyet Müdürü de ona eşlik ediyor. Oysa seçimde Vali ve Emniyet Müdürü’nün Şimşek’le birlikte dolaşmalarının hakkı var mı? Seçim arifesindeyiz ikimiz de aynı kulvardayız. Yöneticinin herkesle aynı mesafede olması gerekmiyor mu? Mertçe gelip bizimle yarışsınlar. Şimşek’e Batman’ın merkezinden sesleniyorum. Dört yılda Gaziantep’e ne verdin? Bize oradaki çalışmanı anlat da bilelim. Kendi siyasetini Başbakan’la sınırlandıran Mehmet Şimşek, tank, top ve panzerle de üzerimize gelseniz Batman’ın ne olduğunu 12 Haziran’da öğreneceksiniz."

Arif ARSLAN / BATMAN DHA