Siyaset BDP'li Tuncel'den tehdit gibi sözler
Paylaş
BDP'li Tuncel'den tehdit gibi sözler

'Seçimler öncesi Türkiye bir çatışma ortamına girebilir. Bugün bir çatışma yaşanacaksa bunun sorumlusu devlettir'

İstanbul'da Ataşehir Mustafa Kemal Mahallesi Aşık Veysel Mahallesi Temsilcilği açılışında konuşan BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye’de demokrasinin var olmadığını savunan Tuncel "Kürtlerin ana dilini bile yasaklayan bir zihniyetle siyaset yürütüyor ama nasıl yapıyor başbakan? Özgür olmak isteyen demokrasiden yana olan Kürtlerin sesini kısıyor onlara baskı uygulayarak çünkü onlar kötü Kürt. Ama bir de başbakanın iyi Kürtleri var iyi Kürtlerini yanına alarak, sözde aydın sanatçıları yanına alarak Kürtlere karşı siyasi aydın korucular yaratmaya çalışıyor" dedi.

Haberin Devamı

Sık sık Öcalan sloganlarının atıldığı açılış proğramında son günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Başbakan Tayyip Erdoğan arasında yaşanan ’Ergenokon üyeliği’ polemiğine de değinen Tuncel, "Ergenekon üzerinden bir tartışma yapıyorlar, birisi diyor ki, Ergenekon örgütü neredeyse ben üye olayım, birisi diyor ki, Ergenekon Dersim’dedir. Kemal Kılıçdaroğlu’ndan şunu beklerdik, Evet Dersim’de bir katliam yapıldı insanlığa karşı suç işlenmiştir, o zaman gel beraber aydınlatalım" diye konuştu.

'ÖCALAN'IN YAKALANMASI KOMPLO'

Öcalan’ın yakalanarak Türkiye’ye getirilmesinin komplo olduğunu ileri süren Sabahat Tuncel, Öcalan’ın İmralı’da barış ve demokrasi için çalıştığını savundu. Tuncel seçim barajının anlamsız olduğunu belirterek, AK Partinin barajı düşürmemesinin nedeni olarak fazla milletvekili çıkarabilmek olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Seçimler öncesi Türkiye’nin bir çatışma ortamına girebileceği iddiasında bulunan Sabahat Tuncel, "Türkiye’de yeni bir çatışma zemini açığa çıkabilir, biz çağrı yaptık, Demokratik Toplum Kongresi çağrı yaptı. Devlete operasyonları durdur çözüm konusunda adım at dedi, KCK’ye de operasyonları durdur, dedi. KCK buna uydu ama devlet uymadı eğer bugün bir çatışma yaşanacaksa bunun sorumlusu devlettir" dedi.

Sabahat Tuncel konuşmasındaki kötü kürt iyi Kürt bölümüne açıklama getirmesini isteyen gazetecilere, "Kürt açılımı adı altında son dönemlerde bazı sanatçıları kürtlerin demokrasi mücadelesine karşı kullanmak üzerinden bir yaklaşımları var" dedi. Şivan Perver akla geliyor şeklindeki bir soru üzerine Tuncel "tabii sadece o değil bu genel bir anlayış sistemle iç içe olan çok Kürt olmuştur başbakan da bakan da sanatçıda olmuştur ama Kürt halkının yanında olmadığı için Kürtlerle hiçbir bağı olmamıştır" şeklinde cevap verdi.

Tuncel’in konuşmasının ardından temsilcilik binası BDP’li gençlerin havai fişek fırlatmaları eşliğinde açıldı.

Ramazan ALMAÇAYIR/İSTANBUL, (DHA)