Siyaset BDP'li Demirtaş: Gül cesur önerilerde bulundu
Paylaş
BDP'li Demirtaş: Gül cesur önerilerde bulundu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün TBMM'nin 23. dönem 5. yasama yılının açılışında yaptığı konuşmasına ilişkin değerlendirmeyi daha sonra yapacağını söyledi

Gül'ün konuşmasının ardından TBMM Kulisinde gazetecilerin değerlendirmesini sorduğu Kılıçdaroğlu, “Sonra. Şimdi değerlendirme yapmayayım” dedi.

Haberin Devamı

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise Gül'ün konuşmasını “Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanları tarafından bugüne kadar yapılmış en cesur konuşma” olarak nitelendirdi.

Konuşmanın beklentileri tamamen karşılamadığını ifade eden Demirtaş, şöyle devam etti: “Ama bu koşullarda sorunlara bu açıklıkla değinmiş olması bence olumludur. Sayın Cumhurbaşkanının Meclis'in açılışı dolayısıyla Türkiye'nin temel meselelerine bir perspektif getirmesi, TBMM'ye cesur önerilerde bulunması bizce anlamlıdır. Kendi partimiz açısından tabii ki konuşmayı tekrar değerlendiririz. Partimize, muhalefete mesajlar var ama ağırlıklı olarak mesaj alması gereken iktidardır. Yeni bir Anayasa, Kürt sorununun muhataplarıyla demokratik bir zeminde çözümü, yeni Anayasa'nın geciktirilmemesi... Bunlar hükümete verilmiş mesajlardır. Seçim barajı özellikle... İktidar bu mesajları doğru algılarsa olumlu bir sonuç elde edilmiş olur. Sayın Cumhurbaşkanının konuşmasını olumlu değerlendiriyoruz.”

Haberin Devamı

BAYKAL, KONUŞMAYI İYİ NİYETLİ BULDU

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ise konuşmayı “şaşırtıcı olmayan bir konuşma” olarak değerlendirdi. Baykal, “Genel, iyi niyetli olumlu bir değerlendirme. Daha önce Cumhurbaşkanının hükümete yönelik mesafeli tavır alan değerlendirmelerinin, bu konuşmaya aynı düzeyde yansımadığını gördük. Hiç yansımadı demiyorum ama daha önce daha güçlü bir şekilde ifade ediyordu. Bu açıdan anlamlı. Bir Abdullah Gül konuşması, bir cumhurbaşkanı konuşması. Şaşırtıcı değil, çok doğal. Tartışma tahrik eden değil, toparlayıcı olmaya amaçlayan bir Cumhurbaşkanı konuşması. Hiç yadırgamadım” diye konuştu.