Siyaset BDP'li Ayna'ya zorla yakalama kararı
Paylaş
BDP'li Ayna'ya zorla yakalama kararı

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna hakkında "zorla mahkemeye getirme" emrinin için müzekkere yazılmasına karar verdi

Emine Ayna’nın başka bir ilde yargılandığı dava kapsamında, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen talimat duruşmasına katılan olmadı.

Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, Emine Ayna’nın duruşmada hazır edilemediğini kaydederek, bu konuda yazılan müzekkereye verilen cevapta, milletvekili Ayna’nın BDP Genel Merkezi’nde bulunmadığı, nerede olduğu da bilinmediğinden hazır edilemediğinin belirtildiğini aktardı.

Cumhuriyet Savcısı Kubilay Taştan, sanık Ayna’nın önceki celse yazılan müzekkere doğrultusunda hazır edilerek savunmasının alınması için Ankara Emniyet Müdürlüğüne yeniden müzekkere yazılmasını istedi.

Mahkeme, Emine Ayna hakkında, CMK’nın 146. ve 199. maddeleri uyarınca günsüz zorla getirme emri çıkartıldığından bu emrin yerine getirilmesi ve sanığın günsüz olarak hazır edilmesi için yeniden müzekkere yazılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Ayna, "Terör örgütünün propagandasını yaptığı" iddiasıyla Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanıyor.

Haberin Devamı