Siyaset BDP'den 'terör mahkemeleri' tepkisi
Paylaş
BDP'den 'terör mahkemeleri' tepkisi

BDP Grup Başkanvekili Kaplan, "Özel yetkili mahkemeleri kaldırıp yerine terör mahkemeleri kuracağım' dersen, bu yeniden İstiklal Mahkemeleri'ni kurmak olur" dedi

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, özel yetkili mahkemeler kaldırılıp yerine terör mahkemeleri kurulmasının, yeniden İstiklal Mahkemeleri’ni kurmak anlamına geleceğini iddia etti.

Haberin Devamı

Kaplan, Tüm Üretici Köylüler Sendikası (Tüm Köy-Sen) Genel Başkanı Şevki Konur ve beraberindeki yöneticilerini kabul etti.

"Yüreklerimiz yanıyor. Siirt’te çatışma var, 4 acı haber daha geldi" diyen Kaplan, Meclis’in tatile girmeden bu konuda bir adım atabileceğini söyledi. Kaplan, "Savaş, 30 yıldır yanlış teşhis ve politikalarla devam ediyor" dedi.

Kaplan, üreticinin ürününün tarlada, dalında kaldığını iddia ederek, mücadelelerinde Tüm Köy-Sen’in sesi olacaklarını söyledi.

Hasip Kaplan, "Özel yetkili mahkemelerin kaldırılıp yerine yeni bir yapının oluşturulması" ile ilgili bir soru üzerine de "Özel yetkili mahkemelerin ana babası DGM’ler, dedesi Sıkıyönetim Mahkemeleri, ceddi de İstiklal Mahkemeleri’dir. Türkiye AB’de 23. ve 24. fasıllara takılmıştır. Bu fasıllar adalet, hukuk, özgürlükler ile ilgilidir" dedi.

Haberin Devamı

Özel yetkili mahkemelerin kapatılması gerektiğini ifade eden Kaplan, "Bununla ilgili kanun teklifi de verdik. Olağanüstü mahkemelerde adalet yok. AKP samimi ise 3. Yargı Paketi var, bir önergeyle kaldırırız. Ancak ’özel yetkili mahkemeleri kaldırıp yerine terör mahkemeleri kuracağım’ dersen, bu yeniden İstiklal Mahkemeleri’ni kurmak olur" diye konuştu.

İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel ise tarım alanlarının ciddi tehdit altında olduğunu savunarak, mazottaki ve bütün girdilerdeki aşırı maliyet ve ithalat karşısında, üreticinin ve köylünün yanında olacaklarını söyledi.