Siyaset 'BDP köylülere 'eğitimsiz ve cahil' dedi'
Paylaş
'BDP köylülere 'eğitimsiz ve cahil' dedi'

'BDP köylülere 'eğitimsiz ve cahil' dedi'

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, Barış ve Demokrasi Partisi İlçe Başkanlığı'nın, halk oylamasında 34 köydeki sandıkta usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na yaptığı suç duyurusuna tepki gösterildi.

Haberin Devamı

Viranşehir Adliyesi önünde toplanan aralarında bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve söz konusu köylerin sakinlerinin de bulunduğu bir grup, usulsüzlük iddialarıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklamayı okuyan Büro Memur-Sen İlçe Temsilcisi Dinçer Sayan, BDP tarafından yapılan suç duyurusunda köylülere, 'eğitimsiz ve cahil' denildiğini iddia ederek, bu yaklaşımı kınadıklarını söyledi.

Referandumda çıkan sonuca herkesin saygı göstermesi gerektiğini dile getiren Sayan, "...Suç duyurusu nedeniyle yaklaşık 5 bin vatandaşımız hakkında 6 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle soruşturma başlatılmıştır. Yapılan bu suç duyurusu herhangi bir somut delile dayanmamaktadır, tamamen soyut ve mesnetsiz iddialarla doludur'' dedi.

Haberin Devamı

''KÖYLÜLERE HAKARET OLARAK ALGILIYORUZ''

Savcılıkta ifadesine başvurulan BDP İlçe Başkanı'nın, ''İlçe merkezinde yüzde 40 oranında katılım olmasına rağmen, köydeki katılımın yüzde 100 olduğunu, köylülerin tamamının 'evet' oyu verdiğini'' söylediğini aktaran Sayan, şöyle devam etti:

''Oysa Viranşehir köylerinde seçime katılım oranı yüzde 84'tür ve seçime katılmayan yüzde 16'lık seçmenin ise büyük çoğunluğu pamuk ve fındık işlerinde çalışmak üzere şehir dışında bulunmaktadır.

Ayrıca savcının 'neden seçim sonuçlarına itiraz etmediniz' sorusu üzerine verdiği cevapta, 'seçim sonuçlarını önemsemediğimizden itiraz etmedik' şeklinde beyanda bulunmuştur. Seçim sonuçlarını önemsemeyen bu zihniyetin, sandıklarda görev yapan memurların ve iradesini 'evet' oyu yönünde yönlendiren vatandaşların ekmeğiyle oynamak için suç duyurusunda bulunduğu aklımıza gelmektedir.

Ayrıca suç duyurusu dilekçesinde; köylerde yaşayan insanların 'eğitimsiz' olduğunu ve geçerli oy kullanabilmelerinin imkansız olduğunu ifade etmişlerdir. Biz bu yaklaşım tarzını köylerde yaşayan insanlarımıza hakaret olarak algılıyoruz.''

AA