Tamer Heper Bazıları geçerli
HABERİ PAYLAŞ

Bazıları geçerli

Haberin Devamı

Binamızın kat malikleri toplantısında birkaç vekaletname sundum ama divan başkanı hiçbirini geçerli kabul etmedi. Bunlar adına oy kullanamadım. Şimdi hem vekil edenlere karşı müşküldeyim hem de alınan karar benim aleyhime. Bu durumda ne yapabilirim? ● M.D.

Kat malikleri kurulunda kullanılan vekaletnameler birçok yoruma neden oldu. Oysa olay basit. Düz beyaz kağıda yazılıp imzalanmış vekaletname geçerlidir. Hepsi bu. Vekil edilen de vekil edildiği sayı kadar oy hakkına sahiptir. Ancak vekil edilmenin bir çerçevesi var. 40 bağımsız bölüme kadar olan binalarda bir kişi iki vekalet alabilir, 40’ı aşan bağımsız bölüme sahip binalarda ise beşte bire kadar vekalet alınabilir.

YETKİLERİNİ AŞMIŞ

Okuyucumun olayında şayet iki vekaletname alınabiliyor ise ve üç vekalet sundu ise vekaletnamelerin tümü geçersiz sayılmaz. İki vekil, bir de kendisi olmak üzere üç oy sayılır. 40’ı aşan bağımsız bölümü olan binalarda da durum aynıdır. Yüzde 5’i aşan sayı oy olarak kabul edilmez, yüzde 5 oy ise geçerli sayılır.

Şimdi hiçbir vekalet sayılmamış ve okuyucumun kabullenmediği bir karar alınmış. Bu durum iptal nedeni olabilir ve genel kurulun veya alınan kararların iptalini taleple dava açılabilir. Olayda divan başkanı yetkilerini aşmıştır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder