Ekonomi Bayramda KEY müjdesi

Bayramda KEY müjdesi

Paylaş
Bayramda KEY müjdesi

4. KEY ödemesinin bir ay erkene alınarak Kurban Bayramı'na yetiştirilmesine çalışılıyor. Ödemeden şu ana kadar 144 bin hak sahibinin yararlanması kesinleşti

Tasfiye halindeki Emlak Bankası’nın, 4. KEY ödemelerinden yararlanacak hak sahiplerine ilişkin çalışması erken tamamlandı. Kamu kurumlarına gönderilen yazılar doğrultusunda, ilk üç KEY ödemesinden yararlanamayan hak sahiplerinin bilgileri Tasfiye Halindeki Emlak Bankası’na gönderildi. Yapılan değerlendirmelerde, ödeme yapılacak düzeyde 144 bin hak sahibi bulundu.

Haberin Devamı

KASIM AYI İÇİNDE YAPILIR

Listelerin, gelecek hafta, ödemeleri yapacak olan Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na gönderilmesi planlanıyor. Tasfiye Halindeki Emlak Bankası’nın Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, star’a yaptığı açıklamada, 4. KEY ödemeleri için hazırlanan listelerin Resmi Gazete’de yayınlanacağını hatırlatarak, tüm işlemlerin bir an önce tamamlanarak ödemenin kasım ayı içinde gerçekleştirilmesi için çalışıldığını söyledi.

Sayın, vatandaşlara yeniden uyarıda bulunarak, listeler Resmi Gazete’de yayınlanmadan önce ödemenin yapılmayacağını, ödemenin yapılacağı tarihin ise ilgili kurumlar tarafından kamuoyuna duyurulacağını vurguladı.

Öte yandan, bugüne kadar yapılan toplam KEY ödemesi tutarı da 3 milyar 943 milyon 61 bin liraya ulaştı. Ödemeler, 2011 yılının mart ayına kadar sürecek. 4. ödemeden yararlanacak kişilere, en az yüzde 10 zam yapılacak. Kronik hastaların katkı payı ödemeden ilaç almalarını sağlayan sağlık raporları 30 Ekim’den itibaren eczaneler tarafından doğrudan internet ortamında görülebilecek.

Haberin Devamı

Hem hastalar, hem de eczaneler açısından büyük kolaylık sağlayacağı belirtilen uygulamanın, sahteciliği ortadan kaldırması bekleniyor. Mevcut uygulamada, kanser, şeker, kalp ve tansiyon gibi kronik hastalığı bulunanların ilaçlarını katkı payı ödemeden alabilmeleri için çıkarılan sağlık raporları, sağlık kurumlarınca hastalara elden veriliyor. Hastalar da ilaçlarını eczanelerden alırken bunları ibraz ediyor.

MEDULA sisteminde yapılan düzenlemeyle 30 Ekim’den itibaren sağlık raporları internet ortamına yüklenecek, eczaneler de bunları sistem üzerinden görebilecek.