Türkiye (Son Dakika) Bayram öncesi evsiz kaldılar!

Bayram öncesi evsiz kaldılar!

Paylaş
Bayram öncesi evsiz kaldılar!

Konya'da 4 yaşındaki S.Y. evin yatak odasında çakmakla oynarken perdeyi tutuşturdu. Alevlerin evi sarması sonucu Gönül Yılmaz, 9 çocuğuyla birlikte komşularının da yardımıyla canını zor kurtardı

S.Y., çakmakla yatak odasında oynarken perde tutuştu ve alevler biranda evi sardı. Alevleri fark eden diğer çocuklar anneleri Gönül Yılmaz’ı uyandırdı.

Haberin Devamı

Şoke olan anne Gönül Yılmaz, kapıyı açmak için panikle anahtarı aradı. Bu sırada alevlerin sıcaklığını yüzünde hisseden Yılmaz, kilitli kapıyı açıp çocuklarından bazılarını dışarı çıkarmayı başardı.

7 AYLIK KARDEŞİNİ CAMI KIRIP KURTARDI

Bu sırada 12 yaşındaki Halil İbrahim Yılmaz da eliyle pencere camını kırıp 7 aylık kız kardeşi Rukiye Yılmaz’ı kucağına alıp dışarı çıkardı. Anne Gönül Yılmaz ve çocukların çığlıklarını duyan yakınları ve aynı zamanda komşuları da yardıma koşup evde kalan diğer çocukları dışarı çıkardı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri alevleri kısa sürede söndürdü. Çocuklar ise yaşadığı olayın şoku nedeniyle gözyaşlarına hakim olamadı.

'EVSİZ , BARKSIZ KALDIK'

Eşi Saadettin Yılmaz’ın 1 yıldan bu yana cezaevinde olduğu belirtilen Gönül Yılmaz, oğlu S,Y.’nin çakmakla oynarken perdeyi tutuşturduğunu belirtti. Yakınları ve belediyenin yardımlarıyla geçimini sağladıklarını, eşinin de 1 yıl sonra cezaevinde tahliye olacağını ifade eden Yılmaz, şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Bayram öncesi evsiz- barksız kaldık. Oğlum Halil İbrahim de camı kırıp en küçük kardeşi Rukiye’yi evden alarak kurtardı. Çok şükür hepimizin durumu iyi. Evde panikle kapının anahtarını ararken alevlerin sıcaklığını yüzümde hissettim. Çok şükür yanık yok. Sadece oğlum Halil İbrahim’in elinde kesik var."

Camı kırarken elinden yaralanan Halil İbrahim Yılmaz ile Gönül Yılmaz ve diğer çocukları sağlık kontrolünden geçirilmek üzere ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere götürüldü.

DHA