Siyaset Baykal: Konuşacak çok şey var
Paylaş
Baykal: Konuşacak çok şey var

CHP lideri Deniz Baykal, yaşanan süreçle ilgili konuşacak çok şey olduğunu ancak Seferberlik Bölgesi'ndeki aramanın tamamlanması gerektiğini söyledi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ve beraberindeki Başkanlar Kurulu üyelerini kabul etti.

Çok uzun bir süreden beri sendikal yaşamda tahribatın yaşandığı, hak kayıplarının birbiri ardına devreye sokulduğu, ekonomik sıkıntıların geniş ölçüde çalışanlarca paylaşılmasının kaçınılmaz hale geldiği bir dönemden geçtiklerini belirten Baykal, Türk-İş’in dengeli ve ölçülü politika içinde bu durumu yönetmeye çalıştığını söyledi.

Erdoğan’ın, "Yetimin hakkını yedirmem" dediğine işaret eden Baykal, "Sanki Türkiye’de yetimin hakkını yemesi söz konusu olan kesim TEKEL işçileri" diye konuştu.

"4/C UTANÇ TABLOSU"

CHP lideri Baykal, 4/C uygulamasını da eleştirerek, sosyal hukuk devletinde bunun düşünülemeyeceğini kaydetti. Baykal, bunun, kaçak işçi çalıştırmak gibi bir durum olduğunu ifade ederek, 4/C’nin çalışma yaşamının utanç tablosu olmaktan çıkarılması gerektiğini söyledi.

"TÜRKİYE'Yİ ALLAK BULLAK YAPTILAR"

Erdoğan’ın, Türkiye’yi, "Kürt açılımı yapacağız" diyerek, allak bullak ettiğini, işadamlarına Kürt açılımına destek vermediği için sitem ettiğini ifade eden Baykal, "Başbakan, bu işin karı söz konusu olsaydı, işadamlarına bunu söylemezdi.

Şimdi zarar ortada, zararı paylaşmaya, zarara ortak etmeye çalışıyor. İşadamları akıllı, onlar zarara ortak olurlar mı? İşin şaka tarafı bir yana, bu vahim bir konudur" diye konuştu.

"BİTSİN, ÖYLE KONUŞALIM"

Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığındaki aramaya ilişkin değerlendirmesinin sorulmasına Baykal, "Bitsin öyle konuşalım. Yaşayan bir süreç. Süreç sonuçlansın, söylenecek çok şey var. Bundan önce benzer süreçler yaşadık, bu da bir yaşansın, onun da değerlendirmesini yaparız" karşılığını verdi.

Haberin Devamı