Gündem Baydemir'den şehit ve gazi ailelerine jest

Baydemir'den şehit ve gazi ailelerine jest

Paylaş
Baydemir'den şehit ve gazi ailelerine jest

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden gazi ve şehit ailelerine yüzde 50 su indirimi...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Bakanlar Kurulu kararıyla, İstiklal Madalyası verilen ve vatani hizmet tertibinden şeref aylığı bağlanan 171 şehit yakını ile gaziye su tarifesinde yüzde 50 indirim uygulaması başlattı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Reşit Can, Bakanlar Kurulu'nun 1005 sayılı kararı uyarınca şehit yakını ve gazilere su tarifesi üzerinden yüzde 50 indirim yapılması için başvurduklarını ancak, kendilerine bu oranda indirim için olumsuz yanıt verildiğini söyledi. Can, bunun üzerine Diyarbakır Valiliği'ne başvurduklarını, bu başvuru ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün, kent merkezindeki 171 şehit yakını ve gaziye, su tarifesinde yüzde 50 indirim uyguladığını belirtti. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Reşit Can, şöyle devam etti;

"Diyarbakır'da 120 asker, 153 korucu, 3 muhtar ve 56 kamu görevlisi olmak üzere toplam 332 şehit ve 538 gazi bulunuyor. Resmi müracaat ettikten sonra yüzde 20 indirim yapmak istediler. Valiliğe yapılan başvuru sonrası belediye, su indirimini yüzde 50'ye çıkardı. Aslında bu oranın en az yüzde 70-80'e çıkarılmasını istiyoruz. Su indiriminden 171 kişi yararlanıyor. Bu indirimden henüz yararlanamayan 699 şehit yakını ve gazimiz var. Bu indirimden yararlanmak şehit yakını veya gazilerin su sayaçlarının adlarına kayıtlı olması şartıyla SGK tanıtım kartı, nüfus cüzdanı fotokopisi ve ikamet edilen evin abone numarasını gösterir belgeyle belediyeye başvurmaları yeterli olacaktır."

DHA

Haberin Devamı