Siyaset Bayburt rekorla Rize’yi geçti
Paylaş
Bayburt rekorla Rize’yi geçti

Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın memleketi Bayburt’un ‘evet’ rekoru kırdığı dünkü halk oylamasına Karadeniz Bölgesi güçlü destek verdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize ‘evet’ desteğinde Bayburt ve Aksaray’ın arkasından 3’üncü sırada yer aldı

AK Parti, bugüne kadar en güçlü desteği bulduğu Karadeniz’de 7 Haziran’da yüzde 51.7, 1 Kasım’da da yüzde 61.1 oy aldı. Bölgenin halk oylamasına desteği ise yüzde 63.2 oldu. 1 Kasım seçimleri dikkate alındığında, MHP’nin bölgede dünkü sandık sonuçlarına oy desteğinin 2.1 puanla sınırlı kaldığı gibi bir sonuç ortaya çıktı.

Hürriyet'in haberine göre Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın memleketi Bayburt yüzde 81.67’lik oy oranıyla ‘evet’ rekoru kırdı. Bayburt’u 3’üncü sıradan yüzde 75.56’lık oy desteğiyle Rize, 4’üncü sıradan da yüzde 75.16’lık oy desteğiyle Gümüşhane izledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun memleketi Trabzon’da ise 1 Kasım’da AK Parti’nin bu kentte aldığı yüzde 66.53’lük oy oranına göre dünkü halk oylamasında yüzde 66.46 destek çıktı.


SANDIĞA MHP ETKİSİ


Trabzon’un yanı sıra Rize, Samsun ve Düzce’de de halk oylamasına verilen destek 1 Kasım’da AK Parti’nin oy oranlarıyla uyumlu çıktı. Yani MHP’li ‘evet koalisyonu’nun bu kentlerde sandık sonuçlarına etkisi hissedilmedi. Buna karşılık 1 Kasım’a göre halk oylamasındaki destek Bayburt’ta 9, Gümüşhane’de 7, Çorum’da 3 puan artarken, Ordu’da ise halk oylaması desteği 1 Kasım’da AK Parti’nin aldığı oyun yaklaşık 2 puan altında kaldı.


İKİ KENT ‘HAYIR’ DEDİ


Karadeniz’de sadece iki kent ‘hayır’ dedi. Halk oylamasına Zonguldak’taki destek yüzde 49’da, Artvin’deki destek ise yüzde 46’da kaldı.

Haberin Devamı