Gündem 'Bayanın yanağına öpücük kondurdum'

'Bayanın yanağına öpücük kondurdum'

Paylaş
'Bayanın yanağına öpücük kondurdum'

Taksim'de yılbaşı kutlamaları sırasında bazı kadınları taciz ettikleri iddia edilen 2 sanık, tahliye edildi

Beyoğlu 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Fazıl A. ve Vakkas K. katıldı. Duruşmaya şikayeçi L.Ö ve Y.Ç. katılmadı. Kimlik tespitleri yapılan sanıklardan Fazıl A. (23) ortaokul mezunu olduğunu, inşaat işçisi olduğunu belirtti.

Tutuklu sanık Fazıl A. suçsuz olduğunu belirterek, yılbaşı gecesi amcasının oğlu Serkan A. ile birlikte eğlenmek için Taksim’e gittiklerini belirtti. Amcasının oğlu Serkan A. ile birlikte alkol aldıklarını anlatan Fazıl A., “Taksim yılbaşı gecesi çok kalabalıktı. Biz de kalabalığın içinde eğlenmeye başladık. Bulunduğumuz yerin hemen yanında bir bayan vardı. Bayanın yanında erkek arkadaşı da vardı. Bayan erkek arkadaşıyla eğlenirken sık sık göz göze geldik. Ben bayandan çok etkilendim ve hoşlandım. Kötü bir niyetim yoktu.“ dedi.

“ALKOLDEN ALDIĞIM CESARETLE"

'Hoşlandığı bayanın' bir süre sonra erkek arkadaşıyla birlikte parka gittiğini anlatan Fazıl A. konuşmasını şöyle sürdürdü. “Ben de bayanı takip ettim. Bayan ve erkek arkadaşının öpüştüklerini görünce arkamı döndüm. Daha sonra bayanın erkek arkadaşı başka bir yere gitti. Ben de alkollüydüm. Alkolden almış olduğum cesaret ile bayanın yanına giderek “Sizden hoşlandım" dedim ve yanağına bir öpücük kondurdum. Bayan tepki vermedi bana da karşı koymadı.“

“BAYANIN ERKEK ARKADAŞI YANIMIZA GELDİ"

O kadınla aralarında bir konuşma geçmediğini anlatan Fazıl A.,"Daha sonra bayan ile birlikte eğlence yerine geri döndük. Bayanın erkek arkadaşı yanımıza gelerek “Bu kim?" dedi. Bayan da “Arkadaşım" dedi. Baktım tatsızlık çıkacak olay yerinden ayrılmak istedim. Arkamdan biri beni çekti. Sivil polis olduklarını sonradan öğrendim. Beni karakola götürdüler hakkımda işlem yaptılar" şeklinde konuştu.

Cinsel amaçlı eylemde bulunmadığını belirten sanık Fazıl A. “Suçsuzum beraatimi isterim" dedi.

'KISA ETEKLİ ASKILI ATLETLİ BİR BAYAN'



İlkokul mezunu olduğunu ve mermerci olduğunu söyleyen sanık Vakkas K. (43), suçlamaları kabul etmedi. Vakkas K. Olay gününü şöyle anlattı: “Taksim’e yılbaşı için eğlenmeye gitmiştik. Taksim çok kalabalıktı yürümekte bile zorlanıyorduk. Alkol almıştım. Polisler bir ara yolu güvenlik amaçlı sağlı sollu açtılar. O arada bir izdiham yaşandı. Ben kalbimden rahatsız olduğum için kalabalıktan çıkmak istedim. O arada kısa etekli, askılı atletli bir bayan bana “Utanmıyor musun?" dedi. Ben de bir şey yapmadığımı söyledim. Polisler hakkımda işlem yaptı." diye konuştu.

“POLİSLER TANIK OLARAK DURUŞMADA DİNLENDİ"

Yılbaşı kutlamaları sırasında Taksim’de görevlendirilen 4 polis memuru duruşmada “tanık" olarak dinlendi. Polisler taciz olayına karışan şüpheliler hakkında işlem yaptıklarını söylediler.

ŞİKÂYETÇİLER DURUŞMAYA ZORLA GETİRİLECEK

Mahkeme, sanıkların savunmasının alınmış olması, mevcut delil durumunu ve sanıkların sabit ikametgâh sahibi olmalarını da dikkate alarak her iki sanığın da tahliyesine karar verdi. Duruşmaya katılmayan şikâyetçilerin zorla getirilmesine karar veren mahkeme eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Sanıkların “basit cinsel saldırı" suçundan 2 yıldan 7 yıla kadar hapisleri isteniyor. Yılbaşındaki taciz olaylarına ilişkin 13 kişi tutuklanmıştı. Bu kişiler hakkındaki adli soruşturma süreci, meşteki ve delil durumuna göre ayrı ayrı yürütülmüştü.

Serpil KIRKESER, İstanbul DHA

2