Dünya Batı Trakya'da Türk okulları kapatılıyor!

Batı Trakya'da Türk okulları kapatılıyor!

Paylaş
Batı Trakya'da Türk okulları kapatılıyor!

Yunan Eğitim Bakanlığı'nın 'ekonomik kriz' ve 'daha kaliteli eğitim' gerekçesiyle Batı Trakya'daki 35 Türk ilkokulunu kapatma kararı, Türk azınlığında büyük endişe ve hayalkırıklığı yarattı

Eğitim Bakanlığı ülke çapında önümüzdeki ders yılından itibaren ülke genelinde 1933 olan okulları birleştirerek bu sayısı 877'ye düşürmesi projesi çerçevesinde, Batı Trakya'daki Türk ilkokulların sayısını da 57'den 22'ye düşürmeyi kararlaştırdı.

Eğitim Bakanlığı'nın açıklamasında "Trakya'daki azınlık okullarının statüsünü oluşturan tüm özel nitelikler dikkate alındığı" belirtilmekle birlikte, Türk Azınlığın okullarının kapatılması ile ilgili görüşünün alınmaması bölgede hayalkırıklığı yarattı.

Gümülcine Pasok milletvekili Ahmet Hacıosman dün Atina'da Eğitim Bakan Yardımcısı Fofi Gennimata ile görüşerek, azınlığın endişelerini dile getirdi.

Hacıosman CNN TÜRK'e yaptığı açıklamada "Büyük üzüntü, endişe ve hayalkırıklığı içinde olduğumuzu Sayın Bakan Yardımcısı'na anlattım. Hemfikir değiliz. Batı Trakya'daki köylerimizde okullar bizim için camiler kadar önemlidir. Okulun kapısına kilit vurmak, caminin ya da kilisenin kapısına kilit vurmakla aynıdır" dedi.

Haberin Devamı