Gündem Batan Türk gemisinin mürettebatı geldi; heyecandan bayılanlar oldu

Batan Türk gemisinin mürettebatı geldi; heyecandan bayılanlar oldu

Paylaş
Batan Türk gemisinin mürettebatı geldi; heyecandan bayılanlar oldu

İstanbul’dan Libya’ya mermer tozu götürürken şiddetli fırtına nedeniyle batan Türk bayraklı ’Tınaztepe-S’ adlı kuru yük gemisinin mürettebatı İstanbul’a geldi. Gemicilerin aileleri gözyaşları içinde karşılarken, heyecandan bayılanlar oldu

16 Mart’ta Misurata Limanı’na 2.5 mil uzaklıkta, olumsuz hava koşulları nedeniyle batan Türk bayraklı ’Tınaztepe-S’ gemisinin kazadan kurtulan mürettebatı Misurata’dan uçakla geldi. Pasaportları olmadığı için geçici pasaportla gelen gemi mürettebatı, Atatürk Havalimanı'nda aileleri ve şirket yetkilileri karşıladı.

Kurtarılan gemicilerden Batuhan Koyulhisar’ı karşılamaya gelen teyzesi Ayşe Aksu, yeğenini görür görmez önce fenalık geçirdi daha sonrada yeğenine sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Şirket yetkilileri, havalimanında herhangi bir açıklama yapmadı.


KAYIP 3 MÜRETTEBAT HALEN ARANIYOR


İstanbul’dan Libya’ya mermer tozu götüren Türk bayraklı ’Tınaztepe-S’ adlı kuru yük gemisi, 16 Mart’ta Misurata Limanı’na 2.5 mil uzaklıkta, şiddetli fırtına nedeniyle batmıştı. 13 kişiden oluşan gemi mürettebatından 7 kişi kurtarılırken, kayıp olan 6 kişiden 3 kişinin cesedine ulaşıldı. Halen kayıp olan 3 mürettebatı arama çalışmaları ise devam ediyor.



Geminin ait olduğu şirket yetkilisi Cahit Varol, elim bir kazanın üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Varol, karşıladıkları kurtarılan personelden detaylı bilgileri alacaklarını ifade ederek, yarın kapsamlı bir açıklama yapacaklarını duyurdu.