Cem Kerpiççiler Başrol çok yakıştı Issiar Dia'ya
HABERİ PAYLAŞ

Başrol çok yakıştı Issiar Dia'ya

Haberin Devamı

Sol kanatta siyah fırtına
Yağmurlu bir Beşiktaş akşamında siyah beyaz bir fırtına beklerken Issıar Dia’nın şiirini seyretmeye başladık. Beşiktaş’ın sağ kanadını felç eden Issıar Dia’yı Beşiktaşlı futbolcular sert müdahalelerle durdurmaya çalıştı.

Organize ataklarla hem Beşiktaşlı futbolcuları hem de Beşiktaşlı taraftarları şaşkına çeviren Fenerbahçe golü bulmakta da gecikmedi. Alex De Souza’nın serbest vuruşunda bir Selçuk Şahin klasiğini yaşadık. Kalabalık arasından iyi yükselen Selçuk Şahin kafayla topu Rüştü Rençber’in koruduğu kaleye gönderirken İnönü derin bir sessizliğe gömülüyordu.

İkinciyi bulsalar farklı olurdu
Fenerbahçe kasırgası sürerken Mamadou Niang’ın 60 metre top sürdükten sonra attığı şutu Rüştü Rençber’in kurtarması, Issiar Dia’nın muhteşem bir organizasyonun ardından yüzde yüzlük gol pozisyonunda topu direğe nişanlaması Beşiktaş’ı oyuna ortak etti. Art arda goller kaçıran Fenerbahçe siyah beyazlıların umudunu artırıp kendilerine gelmelerine neden oldu.

Fenerbahçe’nin sağ kanattan ilk atağını 25. dakikada geliştirebilmesinin en önemli nedeni Gökhan Gönül’ün sakat sakat oynamasıydı. Solda Issiar Dia’ya sağ kanatta bildiğimiz Gökhan Gönül eşlik edebilseydi İnönü’de sessizliğin çok daha uzun süreceği söylemek hiç de zor olmazdı.



Orta sahayı kaybedersen…
Beceriksizliklere kale direklerinin de destek vermesiyle Fenerbahçe ikinci golü bulamayınca Beşiktaş şoku atlatıp sarı lacivertlilerin koruduğu kaleye yüklenmeye başladı.
30. dakikada anlamsız bir şekilde Fenerbahçe’nin geri çekilmesi üzerine Beşiktaş orta sahada egemenliğini ilan etti. Oysa ikinci golü arayan Fenerbahçe, Beşiktaş’ın ileri çıkmasına müsaade etmiyor ve tedirgin ederek ileri çıktıkları anda bile sürekli arkalarına bakmalarına neden oluyordu.

Bir iki cılız şutun ardından Issiar Dia’nın çılgına çevirdiği Ekrem Dağ, Santos’u çarşıya gönderip hırsını meşin yuvarlaktan çıkardı. Volkan Demirel topu bile göremezken Fenerbahçe nedensiz geriye çekilişinin bedelini çok ağır ödüyordu.

Bir biletle iki film şansı
Beşiktaş ikinci yarının dördüncü dakikasında ezeli rakibine nazire yaparcasına bir frikik atışında savunmadan dönen topu kaleye gönderen İbrahim Toraman’ın ayağından golü buldu.

Matteo Ferrari’nin Diego Lugano’yu ceza sahası içinde bir güreşçi gibi sarılıp yere yatırdığı pozisyon ise yüzde yüz penaltıydı. Orta sahada Emre Belözoğlu’nun etkisiz oyunu sarı lacivertlilerin Beşiktaş’ın egemenliğini yıkmasını engelliyordu.

İlk yarıdaki penaltıyı atlayan Cüneyt Çakır, Matteo Ferrari’nin ceza sahasında Diego Lugano’ya attığı dirseği gördü. Alex De Souza penaltıyı gole çevirip Beşiktaş 10 kişi kalınca taraftarlar İnönü’de bir biletle iki film seyretme şansına sahip oldu.

Kaptan Alex filmi bitirdi
Yeni başlayan filmin başrol oyuncusu Alex De Souza oldu. Emre Belözoğlu’nun ortasında kafayla topu Beşiktaş ağlarına göndererek siyah beyaz hüznü çoğaltıyordu.
Sarı-lacivert sevinç olanca hızıyla sürerken ilkyarıda başrol oynayan Issiar Dia’nın müthiş pasında Alex De Souza farkı ikiye çıkarıyordu. Beşiktaş bir kişi eksik kalmasına rağmen farkı azaltmaya çalışırken Fenerbahçe top çevirerek maçın sonunu getirmeye çalışıyordu.

Issiar Dia’nın şovunu Beşiktaşlı futbolcular değil ama teknik direktör Aykut Kocaman bitirdi. Emre Belözoğlu’nu anladık ama niye yanına aldı siyahi fırtınayı? Alex De Souza mı Guti Hernandez mi sorularını anlamsız bırakan Beşiktaş’ın sağ kanadını felç eden Issiar Dia oldu. İnönü’deki sarı lacivert filmin başrolünde Issiar Dia vardı. Ben izlemeye doyamadım ya siz?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder