Başkenti geren tatlı!

Akşam gazetesi muhabiri Ali Ekber Ertürk, iki gündür Ankara'nın gündemini meşgul eden tatlı ile ilgili ilginç bilgilere ulaşmış. İşte Başkenti geren tatlı paniği ve ardındaki gerçek...

Başkenti geren tatlı!

Her şey Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun, Swissotel'de gazete ve televizyonların Ankara temsilcilerine verdiği yemekte sofraya 'Rakı Perfait' tatlısının gelmesiyle başladı. Muhafazakar gazetecilerin, tatlıda anason tadını aldıktan sonra 'Harama mı düştük?' paniği yaşamasına neden olan tatlının tarifini aldık.     

Tatlının mucidi, Swissotel'in Amerikalı aşçıbaşı Kurt Johnson. Johnson, Müslüman kültürün damak zevkini tanıdığını söyleyerek, 'Fransız tatlısı olan parfait'in içine Anadolu kültürüne ait rakıyı ekledim. Ama tabii isteğe göre, alkol kullanmadan sadece anasonla da hazırlıyorum' dedi.Swissotel yetkilileri 'Sayın Çubukçu'nun danışmanlarına mönüde 'rakı tatlısı' olduğunu, ancak rakı veya alkol değil sadece anason kullanılacağını bildirdik' dedi.

Vakit gazetesinin Ankara Temsilcisi Serdar Arseven 'Rakı tatlısı'nı yemediğini söyledi. Arseven, tatlı tabağı geldiğinde Star TV Ankara Temsilcisi Murat Çelik'in gülmesinin dikkatini çektiğini söyleyip 'Onun bu tatlılar konusundaki uzmanlığını biliriz' dedi. Arseven, 'Zaten öyle bir şeye bulaşsam da ancak farkında olmayarak bulaşırım. Bilinçli biriyim. Bilerek bunu yapmam. Aynı tabağın içinde olduğunu bildikten sonra diğerlerine de dokunmadım. Çünkü şüpheli şeylerden kaçınacaksınız' diye konuştu. Arseven, Milli Eğitim Bakanı Çubukçu'ya da aynı tatlı tabağının geldiğini belirterek, 'Bakan da tatlıyı yiyordu. Ama hangisini yediği konusunda inceleme yapmadım. Yemiş de olabilir yememiş de. Otel idaresi uyarmalıydı' dedi.

Anasonlu tatlının tarifi

SwissOtel'in aşçıları Ahmet Sarıkaya ile Özer Karasu AKŞAM muhabiri Ali Ekber Ertürk'ü, mutfağa davet edip, 'rakı tatlısı' yaptı. İşte tatlının tarifi: Şeker, anason ve suyu bir kapta karıştırın. Karışımı kapaklı bir tencerede, kaynama noktasına gelene kadar hafif ateşte pişirin. Karışımı, yine kapaklı bir kapta buzdolabında 10 saat bekletin. Daha sonra jelatin, krema, yumurta sarısı, pudra şekeri, eritilmiş beyaz çikolatayı çırparak iyice kabartın. Bu karışımı anasonlu karışımla karıştırıp derin dondurucuda 24 saat bekledikten sonra servis yapın.

Akşam