Gündem Başkan'dan Vali'ye anlamlı tesbih!

Başkan'dan Vali'ye anlamlı tesbih!

Paylaş
Başkan'dan Vali'ye anlamlı tesbih!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya iadeyi ziyarette bulundu. Topbaş, Vali Mutlu'ya Melen Projesi'nde ilk yapılan kazılar sırasında yerin 150 metre altında çıkartılan taşlardan yapılan tesbih hediye etti

Kadir Topbaş, 2014 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğinde kendisini ziyaret eden İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’yu, İstanbul Valiliği’ndeki makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Topbaş, Vali Mutlu’ya, İstanbul’a Melen Çayı’ndan su getirmek için yapılan projenin ilk kazılarında yerin 150 metre altından çıkartılan taşlardan yapılan tesbih hediye etti. Mutlu, tesbihi aldığında "Çok güzel İstanbul taşı" dedi. Vali Mutlu da Topbaş’a duvar saati hediye etti.

Haberin Devamı

Ziyaret sırasında bir konuşma yapan Topbaş, Vali Mutlu ile uyumlu bir şekilde İstanbul’a hizmet ettiklerini belirterek, "Böyle bir şehre hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz. Böyle kadim ve müjdelenmiş bir şehrin yetkilileri olmak bizim için büyük bir onur büyük bir şeref" dedi.

Vali Mutlu da "Kendileriyle birlikte çalışıp bu güzel kente hizmet etmek bizim için büyük bir mutluluk. Sayın Başkanımı’za hem bu işbirliği için hem de bu güzel kente hizmet etmesinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

HERKES İSTEDİĞİ GİBİ TABELA ASAMAZ

Ziyaret sırasında, bir gazetecinin Mecidiyeköy’de FEM Dershanesi’nin tabelasının indirilmesinin sorulması üzerine Topbaş, şunları söyledi:

"Dün gece bu yapılmış. Bu konuyla ilgili detaylı bilgiyi bana henüz aktarmadılar. Tebligat yapılmış mı, uyarı yapılmış mı? Bu tabelaların kendine göre bir izni, işlemleri var. Herkes istediği gibi tabela asamaz. Eğer izinsizse bunun uyarılması lazımdı. Uyarıldı mı bilmiyorum, bana bilgi getirecekler. Detaylı bilgi istedim bu konuda. Uyarıları yazılı olarak yapılıp, tebligatları yazılı olarak yapılıp arkasından bu işlemin yapılması lazımdı. Eğer öyle yapmadılarsa bir yanlışlık var demektir. Tabela asanlar da bu kentte çevre ve estetiği düşünmesi lazım. Kurallarını yerine getirmesi lazım. Müracaatını yapması lazım ne gerekiyorsa yapıp ruhsatını alması lazım.

Haberin Devamı

Yoksa herkes her yerde iyi niyetlerle de olsa ben buraya şunu koydum demek doğru değil. Bu kentte bir yönetim var. Her iki tarafta bunun hassasiyetinin farkında olmalı. Biz yönetim olarak da burada işlemleri doğru yapmak zorundayız. Diğer taraftan bu kentte hangi kurum ve kuruluş olursa olsun veya şahıslar yada tüzel kişiler olsun bu tip kentle ilgili diğer insanları etkileyecek alanlarda bir ruhsata tabii. Bunu da yerine getirmiş olmaları lazım. İnceleniyor bugün öğleden sonra bir toplantım var. Bilgi alıp değerlendireceğiz."

Özkan ARSLAN/DHA