Gündem Başkan kürsüde halk mikrofonda

Başkan kürsüde halk mikrofonda

Paylaş
Başkan kürsüde halk mikrofonda

Şeffaf ve katılımcı belediyecilik konusunda ilklere imza atan Maltepe Belediyesi'nin her salı günü geleneksel hale getirdiği "Halk Kürsüsü", Maltepelilerin yoğun ilgisi ile devam ediyor

Maltepe Belediyesi Ana Hizmet Binası'nda sabahın erken saatlerinde başlayan buluşmaya vatandaşların yoğun ilgisi altında gelen Kılıç, herkesle tek tek tokalaştı. Tapu sorununu anlatan yaşlı bir vatandaşın, "Tapu istiyoruz verilmiyor. Bir Allah, bir sen. Bizim tapumuzu artık sen vereceksin" diye seslenmesi Başkan Kılıç'ı ve salondakileri güldürdü. Vatandaşların, kentsel dönüşümden sokak hayvanlarına, çevre temizliğinden işsizliğe bütün sorunlarını dile getirdiği buluşmada Kılıç, dile getirilen sıkıntıları ve önerileri bir bir not aldı.

Haberin Devamı

SOKAK HAYVANLARINA YAŞAM KÖYÜ

İş istekleri konusunda ellerinden fazla birşey gelmediğini ve bu istekler karşısında yüreğinin dağlandığını belirten Kılıç, her aileden bir kişinin sigortalı olması konusunda hassasiyet göstereceklerini söyledi. Sokak hayvanlarıyla ilgili hayvan severlerin dile getirdiği sorunların farkında olduklarını ifade eden Kılıç, "Maltepe'de yaşayan her canlının vebali bizim boynumuzun borcu. Sokak hayvanlarıyla ilgili toplumsal dayanışmaya ihtiyaç var. Bu konuda bize destek verilmeli. Biz sokak hayvanları için bir yaşam köyü kuracağız. Sahipsiz hayvanları sahiplendirip, çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılayacağız" diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN BİRİM OLUŞTURULUYOR

Tapu, imar ve kentsel dönüşümün Maltepe'nin en büyük sorunları arasında olduğunu kaydeden Başkan Kılıç, vatandaşlara evlerini elden çıkartmamaları uyarısında bulundu. Kentsel dönüşümde vatandaşların istemediği bir projenin altına imza atmayacaklarını söyleyen Kılıç, "Belediye bünyesinde kentsel dönüşümle ilgili bir birim oluşturuyoruz. Bu birimle, bilgi kirliliğini ortadan kaldıracağız" dedi. Amatör spor kulüplerine belediye olarak ellerinden gelen yardımı yapacakları sözü veren Kılıç, ulaşım sıkıntısıyla ilgili de ring seferleri düşündüklerini ifade etti.

Haberin Devamı

"İNSANA HİZMET İÇİN BURADAYIM"

"Halka hizmette parti adı tanımam" diyen Kılıç, "Hiç kimse parti adı kullanarak bana iş yaptıramaz. Kimin hangi partiye oy verdiğini bilemem. Ben insana hizmet için buradayım. Asla taraf olmam" şeklinde konuştu. Maltepe'nin kültür sanat festivalleriyle bambaşka bir çehreye bürüneceğini söyleyen Kılıç, Maltepe'ye kısa süre içerisinde yeniden sinema ve tiyatro salonları kazandıracakları müjdesini verdi.

İRANLI ANNENİN ŞEHRİ İLE KARDEŞ ŞEHİR OLUNACAK

Almanya, Avusturya ve Çin'deki bazı şehirlerle kardeş şehir çalışması yaptıklarını anlatan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, belediye olarak Anneler Günü'nde yılın annesi seçtikleri, oğlunun katilini ipten alan İranlı Samereh Ali Nezhad'ın yaşadığı Mazendaran kentiyle de, kardeş şehir protokolü imzalayacaklarını açıkladı.

Haberin Devamı