Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Başka çare yoksa...
HABERİ PAYLAŞ

Başka çare yoksa...

Haberin Devamı

Sertleşme sorununda son çare olarak başvurulan penis protezi baba olmayı ya da ilişkiden zevk almayı engellemiyor. Ama takılırken her ameliyat kadar riski olduğu unutulmamalı...

SORU: Mutluluk çubuğu nasıl takılır?

Sertleşme sorunum var. Mutluluk çubuğunun faydalı olacağını duydum. Bu cihaz nasıl çalışır? Ameliyat riskli midir? Başarısız olur mu?

CEVAP

Tüm tedavi yöntemlerine rağmen hastanın iktidarsızlık sorunu halledilemez ise son çare penis protezi uygulamaktır. Sonuçlarının büyük oranda yüz güldürücü olması, vücutta kullanılan birçok protezden farklı olarak kişinin istediğinde partnerine bile belli etmeden bedeninin tabii bir parçası olarak kullanabilmesi kısırlık derdinin en kötü ihtimal ile bile halledilebilir bir sorun olmasını sağlar. İleri teknoloji ile penisin doğal sertleşme ve gevşemesini isteğe bağlı olarak gerçekleştiren modelleri de vardır. Bu ileri modelleri kullanabilmek el becerisi gerektirse de bunu kısa sürede öğrenebilmek mümkündür.

Ameliyattan 1 ay sonra...

Bütün protez çeşitleri bir çift olarak penisin içindeki esnek kılıfların içine kısa bir ameliyat ile yerleştirilir, uygun bir yere örneğin; sünnet hattına getirilen ameliyat hattı iyileştikten sonra ancak bir doktor dikkatli muayene ile hastanın protezi olduğunu anlayabilir. Ameliyattan 1 ay kadar sonra hasta protezini kullanarak başarı ile ilişkiye girebilir.

Haz almakta sorun yok

Pompalı protezi olan kişi uygun zamanda penisinin veya torbasının belli bir yerine konulmuş olan mekanizmayı bir el hareketi ile aktive ettiğinde rezervuar kısmındaki sıvı aynı kanı taklit ederek penisin içindeki protezin içini doldurur. Basınç ile penis uzar, genleşir ve sertleşerek ilişkiye hazır hale gelir. Bu durum kişiye ağrı veya rahatsızlık vermez, kişi ilişkiden haz alır ve boşalma gerçekleşir, istenirse çocuk sahibi dahi olunabilir. İlişki sonlandığında bir el hareketi ile ilgili bölgeye dokunularak sıvının rezervuar kısmına geri dönmesi sağlanır, penis istirahat halindeki boyutlarına geri döner.

Her ameliyat kadar riskli

Protezi, kontrolsüz şeker hastalığı gibi ameliyat sonrası iltihabı arttıracak durumu olanlara, alerjik bünyesi, ağır kalp hastalığı olanlara, çok ileri yaşta, el becerisi yetersiz olanlara vb. uygulamıyoruz. Protez ameliyatları infeksiyon açısından riskli olup bu tip ameliyatlar uzman bir ekip tarafından bilinçli cerrahi ile ve uygun ortamlarda gerçekleştirilmeli. Bir teknik sorun çıkmadığı taktirde protezlerin belirli bir ömrü olmayıp yaşam boyu kullanılırlar.

Cinsel gelişim tamamsa...

Protez takılması için belirli alt ve üst yaş sınırı olmayıp, cinsel gelişimini tamamlayarak cinsel faaliyete başlayabilecek 18 yaş üstü gençlere ve tercihen 70’li yaşlarını dinç ve bilinçli yaşayanlara kadar geniş bir yaş grubunda uygulanabilir. Ama geri dönüşü olmayan bir tercih olduğu ve son çare olarak tercih edilmesi gerektiği unutulmamalı, alternatif olmayan hallerde ve hastanın kararlı istemi ile takılmalıdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder