Siyaset Başbakanlık 'TSK için özel ekip'i yalanladı
Paylaş
Başbakanlık 'TSK için özel ekip'i yalanladı

Günlük bir gazetede dün yayınlanan habere konu olan, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) sızma girişimlerini araştırmak üzere Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla özel bir ekip oluşturulduğu iddialarına Cumhurbaşkanı Gül ve Genelkurmay'ın ardından hükümetten de tepki geldi. Başbakanlık iddiaları yalanladı

Başbakanlık Basın Merkezinden, Türk Silahlı Kuvvetlerine sızma girişimleriyle alakalı haberler üzerine yapılan açıklama şöyle: "Türk Silahlı Kuvvetlerine sızma girişimleriyle alakalı olarak dün bir günlük gazetede yayımlanan haber çerçevesinde, söz konusu girişimi araştırmak üzere Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla özel bir ekip oluşturulduğu biçimindeki iddia gerçeği yansıtmamaktadır.

Haberin Devamı

Demokratik bir hukuk devleti olan ülkemizde, TSK da dahil olmak üzere resmi kurumlara yönelik her türlü gizli yapılanma girişimleri karşısında neler yapılacağı yasalarla belirlenmiş durumdadır.

'DAHA TİTİZ DAVRANMALARINDA YARAR GÖRÜLMEKTEDİR'

Devlet kurumlarının bu tür girişimlere karşı hukuk sınırları çerçevesinde gerekli hassasiyeti göstermekte olduğunun dikkate alınması, herhangi bir kuruma ilişkin yanlış algıya yol açılmaması hususunda medya organlarının da daha titiz davranmalarında yarar görülmektedir."

AA