Siyaset 'Başbakan'ın özlemini duyduğu sistemler yıkılıyor'
Paylaş
'Başbakan'ın özlemini duyduğu sistemler yıkılıyor'

MHP Grup Başkavekili Oktay Vural, "Ortadoğu'da, Başbakan'ın özlemini duyduğu başkanlık sistemleri yıkılıyor" diye konuştu

MHP'li Oktay Vural, TBMM Adalet Komisyonu üyesi ve MHP Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın ile düzenlediği basın toplantısında, TBMM Adalet Komisyonunda kabul edilen, Danıştay ve Yargıtay’ın daire sayısını artıran tasarının görüşme sürecini değerlendirdi.

MHP olarak komisyondaki tavırlarının bağımsız, tarafsız bir yargının oluşumunu temin etmeye yönelik olduğunu belirten Vural, ancak komisyon görüşmelerinde, milletin sesi olan milletvekillerinin haklarının gasp edildiğini öne sürdü.

Vural, tek taraflı bir iradeyle susturulma yoluna gidildiğini savunan Vural, buna karşılık CHP’li üyelerin de süreci uzatmak suretiyle, hakkı suistimal eden bir yaklaşım içinde olduğunu belirtti. AK Partiye göre, milli iradenin "parmak iradesi" olduğunu söyledi.

"DÖN DE ÜLKENİN HALİNE BAK"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Mısır’da yaşanan olayları değerlendirirken, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’e yönelik olarak, "Halkın haykırışına kulak ver" dediğini hatırlatan Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

"OBAMA'DAN TELEFON ALANA KADAR SESSİZDİ"

"Mısır’da gelişmeler olmuştur ama Başbakan sessizdir. Ne zaman Obama’dan telefon almıştır, ondan sonra sesi çıkmaya başlamıştır. Sayın Başbakan, hemen kaynak yapmıştır meseleye. Sayın Başbakan Mısır’da halkın talepleri üzerinden demokrasi çağrıları yapmaktadır. Dön de şu ülkene bir bak.

"O KRALLARDAN ÖDÜL ALDIN"

’Halkın sesine kulak ver’ diyen Sayın Başbakan’a sesleniyorum. Hüsnü Mübarek’e akıl verirken, aynada kimi görüyorsun mübarek Başbakan? Ortadoğu’da krallardan, sultanlardan, emirlerden, devlet başkanlarından ’insan hakları ödülü’ alan ’üstün mümtaz Müslüman şahsiyet’ ödülü alan Başbakan.

Onların methiyelerini burada pazarlayan da Recep Tayyip Erdoğan. Bu ödülleri alırken, kimden ödül aldığını bilmiyor muydun sen? Bu methiyeler dizildiği zaman kimlerin methiyeleri ile karşı karşıya olduğunu bilmiyor muydun?

O zaman orada Mısırlı, Tunuslu yok muydu? Ortadoğu’da, Başbakan’ın özlemini duyduğu Başkanlık sistemleri yıkılıyor. Parlamenter demokrasiyi yönetemeyenler bugün gücü daha fazla elinde tutabilmek için başkanlık rejimi hayallerine girmiştir.

Türkiye, Ortadoğu sultanlarının ve tek adamların yönettiği ülkelere benzetilerek uyumlaştırılmak istenmektedir. Milli ordu yerine kendi ordusunu kurmak isteyen bir hükümetle karşı karşıyayız. Başbakan’a göre, benim tarafımda olmayan bertaraf edilmelidir. Başbakan’ı eleştirmek artık suç olmuştur. Elinde kör bir makasla, milletin değil kendi arzuları için siyaset terziliği yapan baş terzi, Recep Tayyip Erdoğan’dır."

Haberin Devamı