Siyaset Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: 15 Temmuz ruhu kıyamete kadar devam edecek
Paylaş
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: 15 Temmuz ruhu kıyamete kadar devam edecek

Anadolu toprakları, yurt olarak edinilmesinden bu yana pek çok ihanet gördü. Ancak 15 Temmuz ihaneti, Türkiye topraklarının gördüğü, Anadolu ve Rumeli topraklarının gördüğü en büyük ihanet hareketidir

15 Temmuz ihaneti, milletimizin bütününe karşı yapılmıştır. 15 Temmuz’u çok iyi analiz etmemiz lazım. 15 Temmuz, sadece darbeyle yönetimi değiştirmek için yapılmadı. Bu, sıradan bir hainlik de değildir. Devleti ele geçirme, Türkiye’de bir iç savaş çıkarma, Türkiye’yi yabancı bir işgale hazırlamak hedefiyle atılmış bir adımdır. En az 40 yıldır hazırlanıp devletin bütün hücrelerine, bütün unsurlarına sirayet etmiş olan bir yapılanmadır.

15 Temmuz unutulmayacak


15 Temmuz, unutulmayacak ve unutturulmayacaktır. Hem şehitlerin ve gazilerin hatıraları canlı tutulacak hem de 15 Temmuz’da ortaya konulan o ruh canlı bir şekilde inşallah tarih boyunca yaşayacak ve kıyamete kadar bu ruh devam edecektir. 15 Temmuz’un iki yüzü var. Bir tarafta Türkiye topraklarının gördüğü en büyük ihanet hareketi, diğer taraftan da milletimizin tarih boyunca, iftiharla anacağı en büyük kahramanlık destanlarından biridir. Aynen Kurtuluş Savaşı gibi, Çanakkale destanı gibi... Dolayısıyla bunu unutturmayacağız, unutmayacağız. Hainliği de unutmayacağız, kahramanlığı da...

Bedelini ödeyecekler


Bu büyük ihaneti yapanlar bunun bedelini ödeyecekler, ödemeye de devam ediyorlar. Yufka yüreklilikle milli savunma yapılamaz. Bu işe, bu örgütün içine kim, nerede, ne şekilde girmişse bunlarla bir türlü irtibatı olmuş, bu darbe teşebbüsünün yanında, kenarında, arkasında, sağında, solunda durmuşsa bunun hesabını ödeyecektir. Bunu yaparken de adaletsiz davranmamak için üzerimize düşeni yapıyoruz.

15 Temmuz hiç olmamış gibi böylesine büyük bir ihanet hiç yaşanmamış gibi, bu ihanetin arkasında on binlerce insan yokmuş gibi de bir hava oluşturulmaya çalışılıyor. Haksızlık yapılan örneklerin hem de böyle kamuoyu önünde köpürtülerek gösterilmesi, hiç 15 Temmuz yokmuş gibi, bir FETÖ mağdurları oluşturulma gayreti, kasıtlı olarak çıkarılmış bir algı operasyonunun ürünüdür. Hiç meraklanmayın devletin bu örgütten arındırılması temin edilecek. Bunun için bu mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir.


Çok ciddi bir mücadele ortaya koyduk


15 Temmuz’dan sonra bu ihanet hareketinde bulunanlara ve bütün terör örgütlerine karşı çok ciddi bir mücadele ortaya koyduk. Bu savaşımız sürüyor. FETÖ’cülerin davaları, mahkemeler sürüyor. İnşallah en ağır cezalar hukuk içerisinde, FETÖ ve diğer terörist grupların mensuplarına verilecektir. Burada asıl olan mücadelemizdeki kararlılık ve sonuç almaktır. Çok şükür sonuç alarak, kararlı bir şekilde devam ediyoruz. Karda yürüyüp izini belli etmeyen kripto FETÖ’cüler halen olabilir. Bununla ilgili de son derece müteyakkız bir şekilde ilgili birimler çalışmalarını sürdürüyor.

Unutturulmaması lazım


15 Temmuz’un birinci yıldönümü anmaları çok önemli. Kahramanlığın da ihanetin de unutturulmaması lazım ki toplumsal duyarlılık çok güçlü bir şekilde devam etsin. FETÖ ile mücadelemizde 80 milyonun hepsi hangi siyasi görüşte olursa olsun bu mücadeleye destek versin. Zor bir süreçte olduğumuzu biliyoruz ama bugün itibarıyla şunu söyleyebiliriz: FETÖ’nün bir darbe teşebbüsünde bulunmak noktasında beli kırılmıştır, büyük oranda tasfiye sürecine tabii tutulmuştur. Hala sağda solda, gizli kapaklı olanlar varsa bunların üzerine de gidilecek ve sonunda kadar bu temizlik yapılacaktır.

Türk milletine şükranlarımı sunuyorum


Bu vesileyle 15 Temmuz’da tanklara, uçaklara, ağır makineli silahlara göğüslerini siper ederek millet ve demokrasi düşmanlarına karşı canını feda edercesine meydanları dolduran sevgili Türk milletine bir kez daha şükranlarımı ifade ediyorum. Şehitlerimizi rahmetle, şehit yakınlarımızı, gazilerimizi de saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine meydanları dolduran ve bir ay boyunca meydanları boş bırakmayarak demokrasi nöbeti tutan, bütün dünyaya demokrasi dersi veren kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Geceleri sabaha kadar milletimiz ve ülkemiz için dua eden ninelerimizden, dedelerimizden Allah razı olsun.

Haberin Devamı