Siyaset Başbakan: Tek tip askerlik rafa kalkmadı
Paylaş
Başbakan: Tek tip askerlik rafa kalkmadı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tek tip askerlik ile ilgili bir soru üzerine, Genelkurmay Başkanlığının tek tip askerlik ile ilgili çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi

Çalışmalarını tamamlamasının ardından, Genelkurmay Başkanlığından brifing alacağını ifade eden Erdoğan, “Brifingden sonra konuyla ilgili kararımızı vereceğiz. Askıya almak, rafa kaldırmak... Böyle bir şey henüz söz konusu değil. Daha konuyla ilgili çalışmaları bile görmüş değiliz, bilmiyoruz. Dolayısıyla herhangi bir şeyi bilmeden karar vermek yanlış olur” diye konuştu.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, “Takvim belli mi, Genelkurmay'ın çalışması ne kadar sürecek?” sorusuna, “Onlar hazır durumdalar. Programıma bakıp, önümüzdeki hafta veya daha sonraki hafta zaman ayarlayacağız. Kendilerine yaptığım iade-i ziyarette de onu konuştuk. Kendileriyle bir araya geleceğiz ve bizi brife edecekler” yanıtını verdi. Konuya sıcak bakıp bakmadığının sorulması üzerine Erdoğan, “İçeriğini bilmiyorum ki...” dedi.

Başbakan Erdoğan, “Bedelliyi tekrar gündeme getirmeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna karşılık, “Bunlar hep konuluşup değerlendirilecek konular. Şu anda üzerinde durmadığımız bir konuyu burada söylersem olmaz” cevabını verdi.