Siyaset "Başbakan Mısır'a ders verirken aynısını burada yapması dehşet verici"
Paylaş
"Başbakan Mısır'a ders verirken aynısını burada yapması dehşet verici"

"Başbakan Mısır'a ders verirken aynısını burada yapması dehşet verici"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, dün gerçekleştirilen Torba Yasa Tasarısı protestosuna yapılan müdahaleyi eleştirerek, "Sayın Başbakanımız Mısır’daki yöneticilere ders verirken, aynı uygulamayı burada yapması dehşet verici" dedi.

Haberin Devamı

Tekin, Yenimahalle’de bulunan Ankara Toptancı Hali’ni ziyaret ederek, esnafla görüştü.
Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tekin, OSTİM’de yaşanan patlamaların hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:
"Net bir bilgi olmadığı için yorum yapmak doğru olmaz. Ama bu Türkiye’nin yaşamış olduğu manzaralar. Bu sadece OSTİM’de yaşanan manzaralar değil. Daha önce İstanbul’da da birçok ilde de bu manzaralar yaşandı. İnşallah bu son olur. Burada çok ciddi ihmallerin olduğunu biliyoruz. Önümüzdeki günlerde bunların mutlaka teknik özellikleri, hangi gerekçelerle neler olmuş, denetlenmiş mi denetlenmemiş mi tamamı ortaya çıkacak. Ne yazık ki Türkiye’de ölen öldüğü ile kalıyor. Ölen öldüğü ile kalmamalı diye düşünüyorum. İnşallah ihmaller yoktur, denetimsizlik yoktur."

Haberin Devamı

Dün OSTİM’deki ilk patlama sonrası olay yerine gittiklerini belirten Tekin, ikinci patlamayı anlamakta zorluk çektiğini söyledi.

Alınan tedbirlere rağmen, ikinci patlamanın nasıl önlemediğini merak ettiğini ifade eden Tekin, "Herhalde bugün İçişleri Bakanlığı konu ile ilgili bir açıklama yapacaktır" dedi.

Olayların neden aydınlatılamadığının sorulması üzerine de Tekin, konunun halen net olmadığını ancak mutlaka nedenlerinin ortaya çıkacağını söyledi.
Bir gazetecinin haldeki fiyatların yüksekliğini, özellikle de soğanın fiyatının aşırı arttığını hatırlatması üzerine Tekin, "Burada sorun fiyatların yüksek ya da düşük oluşu değil. Vatandaşın alım gücü çok düştü" dedi.

Tekin, fiyatları denetlemek için değil, esnafla bütünleşmek için hale geldiklerini, ziyaretlerini önümüzdeki günlerde daha da sıklaştıracaklarını bildirdi.
Başka bir gazetecinin CHP’nin tarım raporunu sorması üzerine de Tekin, şöyle konuştu:

"Türkiye’nin en iyi tarım raporunu biz hazırladık. İlk sunumumuzu Bursa’da tarımla ilgili derneklerle paylaştık. Önümüzdeki günlerde Genel Başkanımız İzmir’de bu raporu tekrar gündeme getirecek, sizler de göreceksiniz. İnanıyorum önümüzdeki süreçte Türkiye, eskisi gibi tarım ve çiftçilik, hayvancılıkla ilgili önemli bir noktaya gelecektir."

Haberin Devamı

Tekin, dün gerçekleştirilen Torba Yasa Tasarı’sı protestosu ve yapılan müdahalenin hatırlatılması üzerine de şunları kaydetti:
"Bunlar alışılagelmiş müdahaleler. Hatırlarsınız öğrencilerle ilgili, işçilerle ilgili; iktidarın bu konuda tahammülü yok. Sayın Başbakanımız Mısır’daki yöneticilere ders verirken, aynı uygulamayı burada yapması dehşet verici. Ama bir başka hak arama eylemi olduğu zaman arkasında mutlaka bir şey ararlar. Örneğin bizim milletvekillerimizin bir çağrısını olabildikçe abarttılar. Onun için iktidarın daha hoşgörülü davranması gerekiyor. Bu baskıcı anlayış, gerçekten toplumun her kesimini çok rahatsız ediyor. Bu sadece işçilere yapılmış bir baskı değildir. Önümüzdeki günlerde toplumun her kesimi kendisini ilgilendiren hak arama eylemlerinin içerisinde olacaktır. Biz burada da her türlü hak arama eylemlerinde yanlarında olacağız. İktidarın tahammüllü olması lazım, aksi takdirde sıkıntı olur."

Bu arada esnaf, iklim koşulları nedeniyle soğanın yüzde 70’inin çürüdüğünü, bu nedenle fiyatının arttığını bildirdi.

Haberin Devamı