Gündem Başbakan Erdoğan'dan 'Ayasofya' cevabı

Başbakan Erdoğan'dan 'Ayasofya' cevabı

Paylaş
Başbakan Erdoğan'dan 'Ayasofya' cevabı

Başbakan Erdoğan, İstanbul'da restorasyonu tamamlanan Ortaköy Camii'nin (Büyük Mecidiye Camii) açılış töreninde bazı vatandaşların 'Ayasofya' diye bağırması üzerine, 'Yan tarafında Sultanahmet'i bir dolduralım bakalım. Sonra gerisi gelir' dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, restorasyonu tamamlanan Ortaköy Camii’nin açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Büyük Mecidiye Camii bugün itibariyle hizmete başladı. Bir şeyi vurgulamakta fayda görüyorum. Sultan Abdülmecid'in ruhuna hep birlikte Fatihalar gönderiyoruz göndereceğiz. Onlar bu eserleriyle hep kalıcı oldular. Biz de bu kalıcı eserleri bizlere bırakan ecdadımızla hep iftihar ettik. Bu eserin mimarisinde bir defa rol alan mimarı durumunda olan bir Ermeni mimardır. Ecdad bu noktada çok farklı davranmış. Emaneti işi ehline vermiş. Ve Ortaköy Camii gerçekten bizim eserlerimiz arasında camilerimiz arasında çok farklı bir yere sahip. Dolayısıyla biz mimarından mühendisine işçisine kadar bu restorasyonlarda emeği geçenlere hep rahmet gönderiyoruz.

TERAVİHTE, BAYRAMDA DEĞİL, SABAH NAMAZLARINDA DOLDURALIM


Bize düşen bir görev daha var. Bu camilerimizi cemaatsiz bırakmayacağız. Ortaköy Camiimiz küçük. Sultanahmet Fatih buraların dolması lazım. Yan tarafında Sultanahmet'i bir dolduralım bakalım. Ama teravih namazlarında bayram namazlarında değil ha, sabah namazlarında dolduralım. Onları bir halledelim. Ondan sonra gerisi gelir. Allah yar yardımcımız olsun diyorum."

SONRA GERİSİ GELİR

Bazı vatandaşların Ayasofya diye bağırması üzerine Erdoğan, şöyle konuştu: “Bize düşen bir görev var. Camiyi cemaatsiz bırakmayacağız, dolması lazım. Sultanahmet Camisi, Süleymaniye Camisi, Fatih Camiisi’nin dolması lazım. Yan tarafında Sultanahmet’i bir dolduralım bakalım. Ama teravih namazlarında değil, bayram namazında değil, sabah namazlarını dolduralım. Onları bir halledelim, sonra gerisi gelir."