Siyaset Başbakan Erdoğan Viyana'na
Paylaş
Başbakan Erdoğan Viyana'na

Başbakan Erdoğan, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) 10. kuruluş yıldönümü kapsamında düzenlenecek etkinliklerde konuşma yapmak için Avusturya'nın başkenti Viyana'ya gitti. Konuşmanın yapılacağı salonun önünde coşkulu bir kalabalık var

Avusturya’da yaşayan binlerce Türk, Başbakan Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek UETD’nin 10. kuruluş yıldönümü etkinliğine katılmak için salonun önünde toplandı. Salona giriş bileti alamayanlar, Başbakan Erdoğan’ın konuşma yapacağı salonun önünde kurulan dev ekrandan etkinliği takip edecek

Avusturya’nın başkenti Viyana’da ülkenin değişik şehirlerinden gelen binlerce kişi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı bekliyor. Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) 10. kuruluş yıldönümü kapsamında düzenlenecek ve Başbakan Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek etkinlik öncesi binlerce kişi, Albert-Schulz Salonu’nun önüne toplanmaya başladı.

'GADALARINI ALIRIM UZUN ADAM'


Salonun önünde toplananlar, Başbakan Erdoğan’a sevgi gösterisinde bulunuyor. Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, Erzurumlu Aşık Emircan’ın söylediği türkü ve manilere eşlik edip sloganlar atıyor. Kalabalıktaki bazı kişilerin ellerindeki "Hiçbir yerde olmadığı gibi Viyana’da da ezdirmeyiz", "Destek halktan hizmet Ak’tan", "Gadalarını alırım uzun adam" yazılı dövizler dikkat çekti.

Bazı kişilerin de üzerinde İngilizce "The Sultan of the World Recep Tayyip Erdoğan" yazılı tişörtler giydikleri görüldü. Aşık Emircan ilk defa biri siyasi ile ilgili şiirler yazdığını belirterek, "En güzel şeyleri onun için yazmaya devam edeceğim. Onu çok seviyoruz. Ona desteğimiz her zaman devam edecek" diye konuştu. Viyana’da yaşayan Beyler Yeşilöz de çok heyecanlı olduğunu ifade ederek, "Başbakanımızı burada görmekten gurur duyuyoruz. Onu çok seviyoruz" dedi.

'ALLAH ONU BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN'

İki aylık çocuğu ile gelen Cemile Akol da Başbakan Erdoğan için etkinliğe katıldığını vurgulayarak, "Allah onu başımızdan eksik etmesin. Onu görmek için geldik" şeklinde konuştu. İnci Sert de Başbakan Erdoğan için tüm aile fertleriyle etkinliğe katıldığını belirterek, "O sadece Türkiye’nin değil, dünya lideri" dedi. Etkinliğin düzenleneceği salona yalnızca bileti olanlar alınacak. Yoğun ilgiden dolayı bilet bulamayanlar ise salonun dışında kurulan dev ekrandan Başbakan Erdoğan’ın konuşmasını takip edecek.

OTEL GİRİŞİNDE DUYGUSAL ANLAR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avusturya’nın başkenti Viyana’da konaklayacağı otelde, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) yetkilileri ve Türk vatandaşlarınca karşılandı. Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyet, geniş güvenlik tedbirleri eşliğinde konaklayacağı Viyana Grand Otel’e geçti. Erdoğan’ı, burada, UETD’nin Viyana ve bazı Avrupa ülkelerindeki yöneticileri ile Türk vatandaşları karşıladı.

Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, karşılayanlar arasında bulunan kas erimesi hastası 16 yaşındaki Mehmet Ali Gökçe ve babası Murat Gökçe ile bir süre sohbet etti. Erdoğan, sabahın erken saatlerinden bu yana otelin önünde beklediklerini ve yıllardır bu anın özlemini çektiklerini dile getirirken ağlayan Murat Gökçe ile bir süre sohbet etti.

Mehmet Ali Gökçe’ye de memleketini soran ve "Samsun’un Carşamba ilçesi" cevabını alan Erdoğan, Gökçe’ye memleketine gidip gitmediğini, oraları beğenip beğenmediğini sordu. Erdoğan, kendisinden bir isteği olup olmadığını sorduğu Gökçe’nin, hatıra fotoğrafı çektirme isteğini de geri çevirmedi.

Haberin Devamı