Siyaset Başbakan Erdoğan trafiğe takıldı
Paylaş
Başbakan Erdoğan trafiğe takıldı

İstanbulluların canını sıkan trafik yoğunluğunu bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da yaşadı

İki önemli noktadaki bakım çalışmalarının metropolün birçok yerindeki trafiğe yansımasının dışında bugün işin içine bir de yağmur girince trafik yine sıkıştı.

Ancak Başbakan Erdoğan’ın birçok İstanbullu gibi zaman zaman durma noktasına gelen trafikte seyretmesine evinden erken çıkması, daha doğrusu planlanandan 10 dakika erken çıkması neden oldu.

10 METRE SONRA YOĞUN TRAFİĞE GİRDİ

Erdoğan’ı taşıyan araç evden çıktıktan sonra sadece 10 metre ilerledi sonra konvoydaki diğer araçlarla birlikte yoğun trafiğin içine daldı. Çünkü erken çıkış nedeniyle bu kez polis, trafiğin akışını düzenlemeye fırsat bulamadı.

Trafik ekipleri ve korumalar buna rağmen Kısıklı caddesindeki trafiği açmak yoğun çaba gösterdi ancak bu neredeyse imkansızdı.

Bu sırada Başbakan’ın içinde bulunduğu makam aracı ve koruma araçları oluşan yoğun trafiğin içinde seyretmeye devam etti. Hatta Başbakan’ın aracı da diğerleri de zaman zaman durma noktasına geldi.

KORUMALAR GÜVENLİK ZAAFİYETİ OLUŞMAMASI İÇİN ÇABALADI

Yakın korumalar yoğun trafikte seyretmek zorunda kalınması nedeniyle güvenlik zaafiyetinin oluşmaması için büyük çaba harcadı. Araçlarından inen korumalar çok ağır ilerleyebilen makam aracının çevresinde yaya olarak güvenlik önlemi aldı.

Başbakan Erdoğan’ın yoğun trafiğe katlanmak zorunda kalmasına rağmen çok sakin olduğu hatta kendini görüntüleyen habercilere de el sallayarak selam verdiği görüldü.
Başbakan Erdoğan’ın konvoyu bir süre sonra açılan normal akışına dönen trafikte hızlanarak Sabiha Gökçen Havalimanı’na doğru hareket etti. Normalde 10 - 15 dakika süren güzergah 40 dakika civarında geçildi. Başbakan’ı taşıyan uçak saat 09.50’de başkente uçtu.

Cengiz ÇOBAN-Ramazan EĞRİ/DHA

Haberin Devamı