Siyaset Başbakan Erdoğan MÜSİAD iftarında konuştu
Paylaş
Başbakan Erdoğan MÜSİAD iftarında konuştu

İstanbul'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le görüşen Başbakan Erdoğan'ın bir sonraki durağı MÜSİAD iftarı oldu. İşte Başbakan Erdoğan'ın iftarda yaptığı açıklamaların satır başları

Köşk seçimleriyle ilgili İstanbul'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le bir araya gelen Başbakan Erdoğan ardından Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada iki sert çıkışa imza attı. Erdoğan ilk olarak Merkez Bankası'nın faiz politikalarını topa tuttu ve 'Bunun adı zulümdür zulüm' dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan'ın bir diğer sert çıkışı ise isim vermeden cemaate yönelik kullandığı ifadelerdi. Erdoğan, hainlikle suladığı Pensilvanya'nın yabancı istihbarat ağlarına casusluk yaptığını iddia etti

İŞTE ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI

Sizleri böyle güzel bir ramazan ayında en kalbi muhabbetlerimle selamlıyor, sofranızı bizlerle paylaştığınız için tüm MÜSİAD mensuplarına teşekkür ediyorum. Sadaka ve zekatın malı azaltmadığını, veren elin alan elden üstün olduğunu tüm dünyaya gösterdiğiniz için her birinizi tebrik ediyor, her birinize teşekkür ediyorum. Kanayan coğrafyamıza gösterdiğiniz hassasiyetten ötürü de allah sizden razı olsun. Türkiye içinde olduğu kadar, Türkiye dışında da MÜSİAD örnek bir teşkilat oldu.

Haberin Devamı

Sizler iktisadi alanda biz de siyasi alanda itikadi bir yola çıktık. Rakiplerimizle eşit şartlarda mücadele edemediğimiz gibi sürekli baskıya maruz bırakıldık. Bizim siyasi mücadelemiz, parti kapatmalarına, hapis cezalarına, engellere, medya ve belli iş çevrelerine göğüs germekle geçti. Ekonomide fırsat eşitliğinin yok edildiği bir ortamda mücadele verdiniz. Sizler de bizler de boynumuzu eğmedik, karamsarlığa kapılmadık.

Bizler de milletimizin hayır dualarına inandık. 3 Kasım 2002'de iş başına geldiğimizde birileri karanlık senaryolar yazıyor, bizi bu makamlardan uzaklaştırmanın gayreti içine giriyorlardı. bütün taaruzlara göğüs gerdik. Bir olduk, iri olduk, diri olduk. Farklı bir Türkiye'nin mümkün olabildiğini gösterdik.

77 MİLYONUN TAMAMI EŞİT

Bir gazete sür manşetten şu ifadeleri kullanıyordu: Anadolu ihtilali. birilerinin millete rağmen kurdukları tuzağı bozduk. Siyasette farklı hareketlerin başarlı olmayacağını savunuyorlardı. Türkiye'nin bozuk düzene mahkum olduğunu savunuyorlardı. Her farklı girişimi 'Türkiye'yi böler' asılsız korkularıyla bastırmaya çalışıyorlardı. Biz muhafazakar demokrat partiyiz dediğimizde ne Jean-Jacques Rousseau ne de Montesquieu böyle bir şeyden bahsediyor dediler. ama şimdi dünyada üniversiteler muhafazakar demokrat partilerle ilgili tezler yazıyor. Biz büyük Türkiye dedik, kararlılıkla bu hedeflerin peşinden yürüdük. sadece belli kesimler değil biz 77 milyon kazansın diye çalışıyoruz. Şimdi belli kesimler kazanmıyor artık devlet katında 77 milyonun tamamı eşit.

Haberin Devamı

"ARTIK ANADOLU İHTİLALİYLE GELEN YENİ BİR TÜRKİYE VAR"

Sizlerle birlikte çok önemli bir adımı attı. Bunu büyük bir iftiharla söylüyorum, artık Türkiye eski Türkiye değil. Eski Türkiye'yi özleyenler kurdukları çarkı yeniden kurmak istiyorlar. Kusura bakmasınlar artık Türkiye eski Türkiye değl. 12 yıl önce Anadolu İhtilali'yle iktidara gelen bir Türkiye var. Ok yaydan fırladı. Farklı bir Türkiye'nin temelleri atıldı. Şu anda bunun inşaa sürecindeyiz. Allahın izniyle milletimizin izniyle yeni Türkiye'ye sım sıkı sarılışıyla artık herkes yeni Türkiye'yi kabul ediyor.

"EKONOMİDE NEREDEN NEREYE GELDİK"

Acaba 12 yıl önce nasıl bir Türkiye vardı ama bugün nasıl bir Türkiye var bunu görelim. Ekonomide olmaz denilen şeyler gerçekleşti. Bakınız, ortalama 5 büyümeyi yakaladık. düşecek dediler, felaket tellalığı yaptılar, 4.3'le ilk çeyreğe başladık. Avrupa'ya bakıyoruz hepsi 0.4. ama biz 4'le yürüdük. İhracatı 4 kattan fazla arttırdık 12 yılda. 156 milyar dolara ulaştık.

Haberin Devamı

MERKEZ BANKASI'NA SERT TEPKİ

Ben Merkez Bankası'nın faiz politikalarını kabul etmiyorum. Amerika'daki fazi politikasına bak yüzde 1, İsrail'e bak 1. Peki size ne oluyor da 8-9'larda dolaşıyor. Buna komisyonu kattığınızda bu yüzde 15'lere varıyor. Bunun adı zulümdür zulüm. Bizler sadece faiz lobisine hizmet etmek zorunda değiliz. Faiz lobisiyle iş tutanlar bizimle yürüyemezler, bizimle de yürümezler. Bunlar bir ara tüketmeyin dediler. Bunlar bu ülkenin ekonomisinin düşmanı. tüketim olmadan üretim olur mu. Siz bir kere iç piyasayı ayakta tutmadan dışarıda yürüyemezsiniz. İstikarar içeride başlıyor ondan sonra dışarıya yansımasını görüyoruz. Ama benim yatırımcım parayı ucuza almalı ki yatırım yapsın. Krediyi ucuza alamazsa bu yatırımı yapamaz.

PENSİLVANYA TEPKİSİ

Hainler ihanetlerini sürdürmek konusunda çırpınmaya devam ediyorlar. bu hainler üredikleri bataklıkta çırpınarak batmaya devam edecekler. Böcek davasında yaşananları izliyorsunuz değil mi? Bütün belgeler ve bilgiler ortada ama yargıya sinmiş Pensilvanya dayanışmasıyla hareket edenler izin vermiyor. Bütün yargı camiasını yaralıyorlar. Irak ve Suriye'de zor süreçler var. ırak'taki rehinelerin hayatı pahasına Türkiye'nin teröre destek verdiği iddialarını ortaya atıyorlar. Bu hainler başarılı olamadılar, olamayacaklar. Biz burada herkesle, manşetle, tahkirle, adaletsizlikle çarpışarak bugünlere ulaştık. Bugün gelinen yer 12 yıl önce başlayan mücadelenin eseri değil yüzyıllar öncesinin bir mücadelesidir.

Haberin Devamı

MÜSİAD toprağın üzerinde görünen bir isimdir Bizim kolumuzu kanadımızı ne zaman budadılarsa daha güçlü ve daha gür geldik. bize tuzak kuranlar bilsinler ki kurdukları tuzakta mahvolup gidecektir. Allahın hesabı onların hesabını yine galebe çalacaktır. Bu ramazan ayında o paralel yapı türlü yalanlar söylüyorlar. Bugün bize yaptılar yarın size yapacaklar diye alçakça tezvirat yapıyorlar. Hiç bir hizmet hareketi bunlar gibi uluslararası çevrelerin istihbarat maşası olmayacaktır. Hainler elbette bizden korakacaktır. ama o hainler hiç kimseyi tedirgin etmeyecektir.

10 AĞUSTOS KÖŞK SEÇİMİ

Yeni Türkiye'nin inşaası için 10 Ağustos çok önemli bir tarih olacaktır. Devlet ve millet arasındaki mesafe tamamen kapanacaktır. seçilmiş bir Cumhurbaşkanı Türkiye'yi inşallah muasır medeniyetler seviyesine çıkaracaktır. Yeni Türkiye MÜSİAD'ın, vakıfların STK'ların eseri olacaktır. 77 milyonun eseri olacaktır.