Siyaset Başbakan Erdoğan iftar sonrası konuştu
Paylaş
Başbakan Erdoğan iftar sonrası konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birlik Vakfı'nca İstanbul'da düzenlenen iftar programında konuştu. İşte Erdoğan'ın o açıklamaları..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, savaş ve iç karışıklıklarla boğuşan İslam ülkelerindeki kanın durması için dua ederek, "İnşallah Mısır’daki zulümler bitsin. Suriye’de ölümler bitsin. İnşallah oradaki kardeşlerimiz de huzur içinde yaşayabilecekleri ramazanları yaşasın" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, Fatih Belediyesi tarafından Sultanahmet Meydanı’nda 10 bin kişinin katılımıyla düzenlenen iftar programı öncesinde vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, "İftarımız mübarek olsun. Rabbim iftarlarınızı kabul etsin. Anlamlı bir ayın içinde bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Şuanda bu meydanda sadece Türkiye yok. İnanıyorum ki dünyanın değişik yerlerinden gelmiş misafirlerimizde bizlerle birlikte bu akşam bu iftar sofralarını paylaşıyorlar. Bu yüzden bu akşam çok anlamlı. Ama bu aynı zamanda bu sofrada bizim bulduklarımızı bulamayanların düşünülmesinin gerektiği bir aydır. Fakir fukaranın, garip gurebanın düşünülmesi gereken bir aydır. Çünkü bizim bulduklarımızı bulamayanlar var. Onun içinde zenginlerin fakirleri hatırlamasının en önemli işaret fişeği işte ramazan ayıdır" diye konuştu.

Haberin Devamı

Konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Şuandaki birliğinizi, beraberliğinizi ve bütünlüğünüzü ayrıca kutluyorum. Rabbim bu Ramazan-ı Şerifi milletimizin birliğine vesile kılsın. Tüm insanlığın birliğine beraberliğine vesile kılsın. Tüm İslam birliğimizin birliğine ve beraberliğine vesile kılsın. İnşallah Mısır’daki zulümler bitsin. Suriye’de ölümler bitsin. İnşallah oradaki kardeşlerimiz de huzur içinde yaşayabilecekleri ramazanları yaşasın. İnşallah Irak’taki katliamlarda dursun. İnşallah Irak’taki kardeşlerimiz de o mutlu yaşayabilecekleri günlere en kısa zamanda kavuşsunlar. Aynı temennim Libya içindir, aynı temennim Myanmar içindir. Aynı temellim dünyanın neresinde olursa olsun, nerede bir zulüm varsa o zulümlerin sona ermesi temennimizi yenilemek istiyorum. Bu duygular içinde Ramazan-ı Şerif’e nasıl bu şekilde başladıysak bir dua ile yarabbi bizleri Ramazan Bayramı’na da aynı şekilde bayram sevincini ülkemizde ve tüm dünyada yaşayabilecek şekilde eriştir" diye konuştu.

'BAZI ZAVALLILAR ÜZERİNE BOMBALARI BAĞLIYOR,SONRA CAMİYE GİDİYOR'

Irak ve Suriye tarihin en zor süreçlerden geçiyor. Burada kimse kimseyi sorumlu tutmasın. Herkes kendi kendini sorgulaması gerekir.

Haberin Devamı

Bazı zavallılar çıkıyor üzerine bombaları bağlıyor, sonra camiye gidiyor, sonra tekbir getirerek bombayı patlatıyor. Bunu da kendi inançları doğrultusunda yaptığını söylüyor.

Kendilerine en basit en temel soruları soramayanlar kardeş katletmeyi meşrulaştırmaktadır.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

"Bu senenin bir farklılığı var" diyen Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini hatırlatarak, "Cumhurbaşkanlığı seçimine gidiyoruz. Bu Cumhurbaşkanlığı seçiminin de ülkemiz, milletimiz ve halkımız için hayırlı olmasını diliyorum. Bir olalım, beraber olalım. İnşallah aydınlık yarınların da Türkiye’sini, inşallah 2023’ün de Türkiye’sini farklı bir şekilde inşa edelim" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından küçük bir kızı kucağına alarak halkı selamladı. Halka ‘Rabia’ işareti de yapan Erdoğan, korumaları eşliğinde aracına binerek Sultanahmet’ten ayrıldı.

İHA