Siyaset Başbakan Erdoğan Fransa'da konuştu
Paylaş
Başbakan Erdoğan Fransa'da konuştu

Başbakan Erdoğan Fransa'nın Lyon kentinde gurbetçilere seslendi. Erdoğan, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yaşanan bayrak indirme olayıyla ilgili çok konuşulacak bir iddiada bulundu

UETD'nin 10. Yıl Etkinliği'nde Başbakan Erdoğan Lyon'da gurbetçilere hitap etti. Erdoğan, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde askeri bölgedeki bayrak indirme olayının perde arkasında 'Pensilvanya'nın olduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan "Türkiye’de terör meselesini çözmek, ölümleri durdurmak, gözyaşını dindirmek için bir süreç başlattık. 30 yıldır devam eden terörü durdurma noktasına getirdik. Siyasete zemin hazırladık, tabii ki birileri bundan rahatsız oldular. Terör lobisi, silah, kan, özellikle de faiz lobisi bundan ciddi şekilde rahatsız oldu. Oslo görüşmeleri üzerinden bir sabotaj girişimi yaptılar, engelledik. MİT Müsteşarımızı tutuklayarak, süreci bozmak istediler, engelledik. Paris’teki suikastlerle sabotaj yapmak istediler, onu da aştık. Gezi olayları dediler, 17 Aralık, 25 Aralık dediler, onu da aştık. Şimdi Lice olaylarıyla bayrağımıza yapılan o alçakça saldırıyla yeni bir sabotaj girişimi daha başlattılar. Bu haince sabotaj girişimlerinin bazılarının arkasında Pensilvanya çetesi var. Şu anda bayrağımıza yapılan saldırı üzerinden, çözüme sabotaj düzenleyenler arasında da yine Pensilvanya var. Yine onun altındaki CHP var, MHP var, bunları da aşacağız." diye konuştu

Haberin Devamı

İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları

Sanatta, sporda, siyasette TC vatandaşları Fransa'da 'biz de varız' demeye başladı. Biz Avrupa'da 1915 olayları gibi olayların iç politika malzemesi yapılmasının tehlikelerini vurguladık. Türkiye Avrupa Birliği kapısında ilelebet bekleyecek bir ülke değildir. Yıllık ortalama % 5 büyüyen bir ekonomiyle Avrupa'nın en büyük 6. ekonomisi konumundayız. Red, inkar ve asimilasyon politikalarını biz sonlandırdık. Kardeşliğimizin, birliğimizin, tek devlet olmamızın önündeki engelleri bir bir kaldırdık. 12 Eylül 2010'da Anayasayı değiştirdik, darbecilerin yargılanmasının önünü açtık.
17 ve 25 Aralık' ta yargı yoluyla milletin seçilmiş hükümetine darbe yapmaya çalışanlardan da hesabı sorulacak. Bu millet böyle dik durdukça bir daha kimse bu ülkede darbe yapmaya teşebbüs edemeyecek.

AHMET KAYA LİNCE UĞRADI

O baskı döneminde buraya gelen Ahmet Kaya, lince uğradı, Paris'te vatan hasreti içinde hayata gözlerini yumdu. Şimdi o çok sattığını iddia eden gazetelerin neler yaptığını biz biliriz. Fransız vatandaşı olmamış Türk vatandaşlarıma sesleniyorum. Fransa'da siyasi hakları sizler de kullanmalısınız, siz bizim Fransa'daki elçilerimizsiniz.

Haberin Devamı

"BAYRAK İNDİRMENİN ARKASINDA DA PENSİLVANYA VAR"

MİT Müsteşarımızı tutuklayıp çözüm sürecini bozmak istediler, izin vermedik engel olduk. Bayrağımıza yapılan saldırı üzerinden çözüm sürecine yönelik sabotaj girişimlerinin ardında Pensilvanya çetesi var.

Düşüncesine güvenen düşünce özgürlüğünden korkmaz. Kendinize inanın, kendinize güvenin ve bu yolda böyle yürüyün. Her meselede sizin yanınızda olmaya devam edeceğiz. Konsoloslarımız her zaman sizin yanınızdadır.

CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZI AY SONUNDA AÇIKLAYACAĞIZ

Cumhurbaşkanı adayımızı ay sonuna doğru açıklayacağız. Adayımıza Fransa'dan çok yüksek destek geleceğine inanıyorum. Sizlerden sandık başına gitmenizi rica ediyorum. Türkiye'nin geleceği hakkında siz de söz sahibi olacaksınız.'

Fatih Sultan Mehmet İstanbul'da karadan gemileri yürüttü biz de denizin altından tünellerle karşıya geçiyoruz. Şimdi
3. havalimanını inşaa ediyoruz. Ah bu paralelciler bunu da engellemeye çalıştı. Biz dertliyiz dertli bizim bu memlekete sevdamız var. Biz omuz omuza bu yürüyüşü devam ettireceğiz. Uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece.

Haberin Devamı