Siyaset Başbakan, Erbakan'ın cenazesine katılacak
Paylaş
Başbakan, Erbakan'ın cenazesine katılacak

Başbakan Erdoğan Almanya programını yarıda keserek Necmettin Erbakan'ın cenazesine katılacağını söyledi

Başbakan Erdoğan Almanya’ya hareketinden önce basın mensuplarına açıklama yaptı. Almanya programını yarıda keserek Necmettin Erbakan’ın cenazesine katılacağını söyleyen Başbakan, cenazenin ardından Brüksel’e geçeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Erdoğan ayrıca 1.Türkiye Çocuk Hakları Kongresi”nin kapanışında yaptığı konuşmada kendisine yönelik protestoya ilişkin soruya cevap verdi.

Başbakan şöyle konuştu:

Haliç Kongre Merkezi’ndeki toplantıda iki kızımızın ayağa kalkarak bir müdahalesi söz konusuydu. Şık bir durum değildi. Arkadaşlarımız kendilerini alıp dışarı çıkardılar.

Toplantıdan sonra yanıma getirdiler. Kendileriyle görüştüm. Tutarlı olmayan ifadelere, üzüldüm. Hemen onların da gündeminde yumurta var, “Biz yumurta atmayacaktık” dediler. Ben de “yumurta atmayı size yakıştıramazdım” dedim.

Ama yaptıkları yumurta atmanın farklı bir versiyonuydu.

“Ben tıp fakültesine girmek istiyorum ama giremiyorum benim halim ne olacak. Abim mühendis olmak istiyordu ama giremedi” dediler.

Haberin Devamı

Ben de istediğimi fakülteye giremedim ama gidip bir Başbakan’ın konuşmasını provoke etmedim. Zaten dünyanın hiç.bir yerinde istediği üniversiteye girmek diye bir durum yoktur.

Ben de siyasala girmek istiyordum. Ben mektebinde siyasal giremedim ama yaşamımda bunu uyguladım buralara geldim.