Hakan Çelik Başbakan Binali Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na: Heder olsun istemeyiz
HABERİ PAYLAŞ

Başbakan Binali Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na: Heder olsun istemeyiz

Haberin Devamı

● Yunanistan'daki temaslarınızda Kıbrıs ve darbeci subaylar konusu gündeme geldi. Gelinen nokta nedir?

Darbeciler konusunda Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras yargısal bir konu olduğunu, yapacağı çok fazla şey bulunmadığını söyledi. Ama darbeye bakış açısından bizim tezimize yakınlar.

● Avrupa Birliği (AB) sözlerini yerine getirirse ilişkiler rayına girecek mi?

18 Mart 2016 göçmen anlaşması hayata geçmeden öldü. 30 Haziran’da vizeler kaldırılacaktı fakat çalışmadı. Tek çalışan şey var. Adalara geçişleri düşürdük. Ama gerek darbe sonrası ilişiler gerekse halk oylaması öncesi kimi AB ülkelerin tutumları nedeniyle ilişkiler gerildi. Bunlar geride kaldı. AB’nin Türkiye ile ilgili bakışını netleştirmesi lazım. Türkiye ile yola devam edecek mi, etmeyecek mi karar vermeleri lazım. Cumhurbaşkanımız NATO zirvesinde görüşmeler yaptı. Burada 1 yıllık bir eylem planı üzerinde çalışılması kararı verildi.

Başbakan Binali Yıldırımdan Kılıçdaroğluna: Heder olsun istemeyiz

● CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşünü nasıl değerlendiriyorsunuz?

Adalet sokakta aranmaz. Aranacağı yer yargıdır.

● Kılıçdaroğlu size mektup gönderdiğini söyledi ancak içeriğinden bahsetmedi.

Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı serbest bırakılınca Kılıçdaroğlu ‘Kamuoyu vicadanı’ dedi. Tutuklama kararı verilince yine eleştirdi. Hangisi doğru? Kemal Kılıçdaroğlu yürüyüşte olduğu için zihinsel ve bedensel yorgunluğu var. Çelişkili açıklamalar yapıyor. Yürüyüşü bırakması lazım. Bize lazım Kılıçdaroğlu. Yollarda kendisini heder etmesine gönlümüz razı olmaz. Mektup meselesi açlık grevi yapan öğretim üyesiyle ilgili. Kılıçdaroğlu konuyla ilgilenin diye ricada bulundu. Ben de Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli’yi görevlendirdim. Arkadaşların aileleriyle görüştü. Olumlu yaklaşım görmedik. Aileler ‘Biz bu eylemden gurur duyuyoruz, bırakmayı düşünmüyoruz’ tutumu içine girdi. İnsani bakımdan gereken çalışmaları yaptık. Gördük ki iş ideolojik boyuta taşınmış. Yapacak fazla bir şey yok.

'Bakarsınız bir gün revizyon olmuş’

● Kabine değişikliği konusunda Cumhurbaşkanı ile aranızda bir uzlaşmazlık mı var?

Cumhurbaşkanı ile aramızda hiçbir sorun olmaz.

Kabinede revizyon olacak mı? Aranızda bakan olmak isteyen mi var?

(
Gülüşmeler.)

● Bu konunun sürekli gündemde olması bakanları etkilemiyor mu?

Öyle bir söylentinin gündemde yer alması olumsuzluk getirir. Ama bakarsınız bir gün olmuş. Kabine değişikliği davul zurnayla ilan edilmez. “Duyduk duymadık demeyin” diye davul mu çalalım?

‘Her ihtimal araştırılıyor’

● Manisa’dan sonra bu kez de Kastamonu’da askerler zehirlendi. Bir sabotaj mı yaşanıyor acaba?

Bunu söyleyebilmek için elde bilgi olması lazım. Her ihtimal dikkate alınarak araştırma yapılıyor. Benzer olayların üst üste gelmesi bu düşüncelerin oluşmasına neden oldu. Meseleye bütüncül bir bakış yapmamız lazım. Bütün birliklerdeki toplu yemek işlerini gözden geçiriyoruz. İaşe alımlarıyla ilgili yeni bir sistem devreye girecek. Böylece kalitesi sıkıntılı olan malların girmesini önlemiş olacağız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder