Gündem Başbakan Binali Yıldırım'dan Atatürk çıkışı: Bre ahmaklar!

Başbakan Binali Yıldırım'dan Atatürk çıkışı: Bre ahmaklar!

Paylaş
Başbakan Binali Yıldırım'dan Atatürk çıkışı: Bre ahmaklar!

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım partisinin grup toplantısında konuştu. Yıldırım, "Bazı basın yayın organlarına bakarsanız akıl almaz ifadeler var; AK Parti Anıtkabir'de diyorlar. Bre ahmaklar AK Parti kurulduğu günden beri Anıtkabir'e gidiyor" dedi.

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi.

İşte Yıldırım'ın konuşmasından satır başları...

Depremzedeler ilk ulaşan ekipleri bizim ekiplerimiz oldu. Gereken desteği sağlamak üzere deprem bölgesine ulaştık. Irak ve İran halkının acılarını paylaşıyor başsağlığı diliyorum.


ABD TEMASLARI


ABD Başkan Yardımcısı Pence ile toplantı gerçekleştirdik. Ülkemizin hassas olduğu konuları konuştuk. Beklentilerimizi açık ve samimi bir şekilde aktarma fırsatı bulduk. FETÖ elebaşının iadesi telebimizi yineledik. 15 Temmuz darbe girişiminin sorumlularının yargılanması konusunun hayati öneme sahip olduğunu bir kez daha altını çizerek ifade ettik. Somut adım atılmasını beklediğimizi kararlılıkla kendisine anlattık. Bize delil diyenlerin 11 Eylül hadisesinden sonra 'Amerika saldırı altındadır, bunun başı da Usama Bin Ladin'dir' dediniz. Biz de delil sormadık. 15 Temmuz'un faili olduğunu sağır sultanın bildiği Feto'nun iadesi için ne delili soruyorsunuz. Ayrıca YPG ile ortaklığın geldiği noktayı da bir kez daha gözler önüne serdik.

Suriye ve Irak'taki gelişmeler, Kuzey Irak'ta yapılan gayrimeşru referandum gibi konuları da değerlendirme fırsatı bulduk. Haklarında adli süreç devam eden ABD'de tutuklu bulunan vatandaşlarımızın durumunu da gündeme getirdik. Müttefikimiz olarak gördüğümüz Amerika ile olumlu gündem üzerinden yol almayı arzu ediyoruz. İlişkilerin normal seviyeye dönmesi beklentimizdir. Buradan Musevi toplum temsilcileri, finans kuruluşları, iş adamları ile yatırımcılar ve ekonomi çevreleri ile bir dizi görüşmeler gerçekleştirdik.


"ATATÜRK BU MİLLETİN ORTAK DEĞERİDİR"


Birileri hala Atatürk'ü tekellerinde görmeye devam ediyor. Bazı basın yayın organlarına bakarsanız akıl almaz ifadeler var; AK Parti Anıtkabir'de... Bre ahmaklar AK Parti kurulduğu günden beri Anıtkabir'e gidiyor. Ellerinde sanki Atatürkçülük dedektörü varmış gibi milleti fişlemeye çalışıyorlar Hiç bir parti mensubunun Atatürkçülüğünü kanıtlamak gibi bir mecburiyeti yoktur. Atatürkçülük lafla olmaz. Türkiye'nin her ilini üniversite açarsan, bölünmüş yol yaparsan, Yavuz Sulatan Selim, Osmangazi köprüsü gibi büyük eserleri milletin hizmetine sunarsan, tankını topunu uçağını üretirsen, dünyanın en büyük havalimanını yaparsan Atatürkçülük budur. Laf üstüna laf koymak değil taş üstüne taş koymaktır. Mustafa Kemal Atatürk bu milletin ortak değeridir. Toplumu ayrıştırmak Atatürkçülük değildir. AK Parti laikliğin de en sağlam teminatıdır.


"RAKKA'YA İLİŞKİN YENİ BİR REZALET ORTAYA ÇIKTI"


BBC bir haber geçti. Rakka’ya ilişkin yeni bir rezalet ortaya çıktı. YPG ve koalisyon güçleri sözde ABD ve koalisyon güçleriyle beraber Rakka’yı DEAŞ’tan temizleyecekler ve insanlar oraya yerleşecekler. Ancak gel gör ki neler olmuş neler. Rakka’da DEAŞ’lıları temizlemek yerine onları silahlarıyla beraber Rakka’dan çıkmaları için destek olmuşlar. 50 tır, 13 otobüs, 100 tane araçtan oluşan, her türlü ağır silahlarla yüklü vaziyette eskort yaparak konvoy oluşturarak terör örgütlerini sağ salim çıkartmışlar.