Ekonomi 'Başbakan ateşin üstüne benzin döktü'

'Başbakan ateşin üstüne benzin döktü'

Paylaş
'Başbakan ateşin üstüne benzin döktü'

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, TEKEL işçilerinin eylemini ideolojik olarak değerlendiren Başbakan Erdoğan'a tepki gösterdi

Türk-İş Başkanlar Kurulu, konfederasyonun genel merkezinde toplandı. Konfederasyonun Genel Başkanı Mustafa Kumlu burada basın mensuplarına açıklamalarında bulundu.

Konuşmasına, 2009 yılında yaşanan bazı gelişmelere değinerek başlayan Kumlu, bu yılın hem siyaset hem de çalışma hayatı açısından parlak bir yıl olmadığını kaydetti.

Siyasette çatışması bir üslup içine girildiğini söyleyen Kumlu, söz konusu durumun, toplumun her kesiminde büyük rahatsızlıklara neden olduğunu kaydetti.

"4/C KÖLELEŞTİRMEDİR"

Kumlu, 2009 yılında, yaşam kalitesi düşen çalışanların, sorumlusu olmadıkları bir ekonomik krizin yükünün altına sokulduğunu ifade ederken, 4/C ve benzeri uygulamaların, işçileri köleleştirmeye yönelik politikaların bir sonucu olduğunu söyledi.

2009’da IMF ile bir anlaşma yapılmamış olmasına karşın, IMF öğretisini uygun bir ekonomik programın hazırlanmış olmasının, ekonomik sorunların geride bırakılamayacağına bir işaret olduğunu savundu. “

Bugünkü toplantıda bir durum değerlendirmesi yapacaklarını ve yeni ‘yol haritasını’ belirleyeceklerini söyleyen Kumlu “Hemen belirteyim ki, bazı bakanlarla görüşmelerimiz sürse bile henüz genel olarak taleplerimiz, özel olarak da TEKEL işçilerinin durumu işle ilgili bir mesafe kat edebilmiş değiliz,” diye de ekledi.

Kumlu, yine Başbakan Erdoğan’ın, işçilerin eylemini ‘ideolojik’ olarak değerlendirmesine de değindi ve durumu ‘ateşin üzerine benzin dökmek’ olarak tanımladı.

Haberin Devamı