Beden Sağlığı Baş ağrısı sandı, 5 gün sonra beyin kanaması olduğu ortaya çıktı

Baş ağrısı sandı, 5 gün sonra beyin kanaması olduğu ortaya çıktı

Paylaş
Baş ağrısı sandı, 5 gün sonra beyin kanaması olduğu ortaya çıktı

Hayrettin Tekin (48) şiddetli baş ağrısı şikayetiyle gittiği ilk hastanede ağrı kesici verilerek evine gönderildi. 5 gün sonra başka bir hastaneye daha başvuran Hayrettin Tekin'in beyin kanaması geçirdiği anlaşıldı

Pazarcılık yapan, inşaatlarda çalışan Hayrettin Tekin (48), geçen günlerde kafasının içinde aniden çok şiddetli bir ağrı hissetti. Soluğu hastanede aldı ancak Hayrettin Tekin’e ağrı kesici verilerek eve gönderildi. Günlerce kafasını yastıktan kaldıramayan ve baş ağrısı bir türlü geçmeyen Hayrettin Tekin, tekrar farklı bir hastaneye gitmesi sonucu ağır bir beyin kanaması geçirdiğini öğrendi.

48 yaşındaki Hayrettin Tekin, başından geçenleri şöyle anlattı:


'GÖZÜMÜ AÇAMADIM'


"5-6 senedir ensemden omuzlarıma kadar inen bir ağrı ve sertleşme var. Ancak bu sefer yaşadıklarımdan farklı olarak kafamın içinde ani ve patlamaya benzer bir ağrı hissettim. Tansiyonum, şekerim düştü sandım, kan ter içinde kaldım. İki saat evde hareketsiz bir şekilde dinlendim. Baktım ağrı hiç hafiflemiyor, hastaneye gitmeye karar verdim. Hastanede ağrı kesici verip eve yolladılar beni. Ancak ağrım hiç azalmamıştı ve giderek de artıyordu. Gözümü açamıyordum. 5 gün sonra farklı bir hastaneye gitmeye karar verdim. Yapılan kontroller sonucu bilgisayarlı beyin tomografisinde beyin kanaması teşhisi kondu. Acilen yapılan tetkikler sonucunda beyin baloncuğunun patladığı ve kanama olduğu görüldü. Bunun üzerin, aynı gün ameliyata alındım. İki saat süren ameliyat sonucunda ise sağlığıma kavuştum” dedi.


'BU BİR MUCİZE'


Hayrettin Tekin’in doktoru Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bozbuğa şu bilgileri verdi:

“Hastada anevrizma kanaması yani baloncuk yırtılmasına bağlı bir kanama saptandı. Baloncuğun yırtılmış olması, tekrar yırtılacağının da işaretiydi. Zaten ameliyat etmemizin en önemli nedeni tekrar kanamalara engel olmak için o baloncuğu kapatıp devre dışı bırakmaktı. Subaraknoid kanamalar, ağır bir beyin kanaması şekli. Karakteristiklerinden biri de hiçbir şekilde ilaca cevap vermemesi ve çok şiddetli bir şekilde devam etmesidir. Bu tür durumlarda hastaların yüzde 20’si hastaneye bile varamadan kaybedilir. Hayrettin Bey’in yaşadığı durum bir mucize.”


BU BELİRTİLER VARSA DİKKATLİ OLUN


• Ani, çok şiddetli, ağrı kesicilere yanıt vermeyen baş ağrısı, ensede sertlik
• Göz etrafında ve/veya yüzde ağrılar,
• Bilinç bozuklukları,
• Vücudun bir tarafında kuvvet ve/veya duyu kaybı,
• Konuşma bozuklukları,
• Görme bozuklukları,
• Göz hareketlerinde kısıtlanma ve bununla ilişkili olarak çift görme,
• Yürüme bozuklukları

Haberin Devamı