Gündem Barselona'da yaralanan Türk vatandaşının kimliği belli oldu

Barselona'da yaralanan Türk vatandaşının kimliği belli oldu

Paylaş
Barselona'da yaralanan Türk vatandaşının kimliği belli oldu

İspanya’nın Barcelona kentindeki 13 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısında bir Türk vatandaşının yaralandığı bildirildi. Türkiye'nin Madrid Büyükelçilisi yaralının durumunun iyi olduğunu belirtti. Öte yandan İspanya polisi, Barselona’da düzenlenen terör saldırısının baş şüphelisinin Musa Ukabir olduğunu açıkladı. Terör saldırısında ölenlerin sayısı bugün 13'ten 14'e yükseldi

Türkiye’nin Madrid Büyükelçiliğinden alınan bilgiye göre, Barcelona’yı hedef alan saldırıda bir Türk vatandaşı yaralandı. Erkek olan yaralı Türk vatandaşının isminin ailesine haber verilmeden önce açıklanmayacağı belirtildi. Türkiye'nin Madrid Büyükelçilisi yaralının durumunun iyi olduğunu belirtti.

YARALI TÜRK'ÜN KİMLİĞİ BELLİ OLDU


Dışişleri kaynakları, Barselona'da yaralanan Türk vatandaşının 33 yaşındaki işadamı Emre Eroğlu olduğunu açıkladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Emre Eroğlu'nu arayayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Öte yandan 14 kişinin öldüğü, 100 kişinin de yaralandığı saldırıya ilişkin üçüncü bir zanlı daha gözaltına alındı. İspanya polisi, Barselona’da düzenlenen terör saldırısının baş şüphelisinin Musa Ukabir olduğunu açıkladı.






İspanya'nın Barcelona şehrinde bir minibüs onlarca kişinin arasına dalmış, Katalan yönetiminden gelen son açıklamaya göre saldırıda 13 kişi ölmüş, 100'den fazla kişi yaralanmıştı. Bugün gelen son haberle ölü sayısı 14'e yükseldi



Saldırının ardından bir kişinin gözaltına alındığı, bir kişinin ise polisle girdiği silahlı çatışmanın ardından öldüğü belirtilmişti.


Öte yandan, Driss Oukabir isimli bir kişinin saldırıyı düzenlediği ortaya çıktı.