Spor "Baros'u vida sakatlıyor"

"Baros'u vida sakatlıyor"

Paylaş
"Baros'u vida sakatlıyor"

Galatasaray'ın sağlık kurulu eski başkanı Prof. Dr. Mehmet Kurtoğlu, Çek futbolcunun sol ayak tarak kemiğindeki vida yüzünden topuğuna basamadığını belirterek bu nedenle sol arka adalesinden üst üste sakatlıklar yaşadığını savundu

Galatasaray'ın gol makinesi Milan Baros’u sol ayak tarak kemiğindeki vidanın sakatladığı ileri sürüldü. Galatasaray’ın sağlık kurulu eski başkanı Prof. Dr. Mehmet Kurtoğlu, geçen sezon 28 Ekim 2009 tarihinde oynanan Fenerbahçe derbisinde tarak kemiği kırılan Çek golcünün ayağına Almanya’da yapılan ikinci operasyonla takılan vidanın sakatlıklara yol açtığını söyledi.

Haberin Devamı

Üç gol attığı Büyükşehir Belediyespor maçının ikinci yarısında sol arka adalesinden sakatlanan Baros yırtık yüzünden Karabük deplasmanında forma giyememişti. Ankaragücü maçında formasına kavuşan başarılı futbolcu aynı yerden bir kez daha sakatlanınca Fenerbahçe derbisini de kaçırdı. Prof. Dr. Kurtoğlu, Milan Baros’un sol ayak tarak kemiğindeki vida yüzünden topuğuna basamadığını ifade etti.

Kurtoğlu, “Fenerbahçe maçında tarak kemiği kırıldıktan sonra Türkiye’de ameliyatını yaptık. Ayağı kaynamasına ve takımla çalışmalarına başlamasına rağmen, menajerinin baskısıyla Almanya’da da ayağına baktırmak istedi. Sağlık kurulu olarak bütün itirazlarımıza rağmen Almanya’ya gitti.

Kontrolünü yapan doktor tekrar ameliyat edilmesine karar verdi. Kaynamış olan kemik kırıldı ve oraya bir vida konuldu. Şimdi bu vida yüzünden topuğunu tam olarak basamıyor. Bu sorun nedeniyle diğer bacağına fazla yükleniyor. Bu nedenle fazla çalışmayan kas grupları aşırı yüklenme nedeniyle atıyor ve bugün maalesef sık sık sakatlık yaşıyor” dedi.

Haberin Devamı

Sakatlığı yüzünden Antalyaspor maçında da forma giyemeyecek olan Milan Baros’un, Trabzonspor deplasmanında takımdaki yerini alması bekleniyor.

(Milliyet)