Spor Barcelona'dan ilk bomba geldi

Barcelona'dan ilk bomba geldi

Paylaş
Barcelona'dan ilk bomba geldi

Barcelona, Euro 2012'de sergilediği oyunla yıldızlaşan Jordi Alba'yı kadrosuna kattı

La Liga'da geçtiğimiz sezon şampiyonluğu Real Madrid'e kaptıran ve Şampiyonlar Ligi'nde de Chelsea'ye elenen Barcelona, bu sezonki ilk transfer bombasını patlattı.

Uzun süredir ilgilendiği Valencia'nın sol bek oyuncusu Jordi Alba'yı renklerine bağladı. Katalan kulübü, Alba'nın bonservisi konusunda Valencia ile 14 milyon Euro karşılığında anlaşmaya vardı. Alba da Barcelona ile 5 yıllık anlaşma sağladı.

Euro 2012'de finale yükselen İspanya Milli Takımı'nda başarılı bir turnuva geçiren genç oyuncunun, geçtiğimiz sezon Valencia formasıyla sergilediği performansın ardından, Avrupa'nın dev kulüplerinin transfer listesine girmişti.

Futbola Barcelona altyapısında başlayan 23 yaşındaki savunma oyuncusu, 2004 yılında Katalan ekibinden ayrılmış ve 2007 yılında Valencia kadrosuna katılmıştı.

Geçtiğimiz sezon La Liga'da başarılı bir sezon geçiren Alba, forma giydiği 32 maçta, 2 gol ve 5 asist ile oynamıştı. reklam Euro 2012'de de İspanya Milli Takımı formasıyla oldukça başarılı olan genç oyuncu, 5 maçta forma giymiş ve takımının Fransa karşısındaki ilk golünde Xabi Alonso'ya güzel bir asist yapmıştı.

Haberin Devamı