Spor Barcelona arayı açıyor

Barcelona arayı açıyor

Paylaş
Barcelona arayı açıyor

La Liga'nın 30. haftasında, lider Barcelona deplasmanda Villarreal'i 1-0 yenerek 2. Real Madrid ile arasındaki puan farkını 8'e çıkardı

Barcelona’ya El Madrigal stadında 3 puanı getiren golü 67. dakikada Gerard Pique attı. Barcelona bu sonuçla puanını 81’e çıkardı ve 2 hafta sonra Real Madrid ile deplasmanda oynayacağı maç öncesinde şampiyonluk için büyük avantaj elde etti.

Ligde 2. sırada yer alan Real Madrid ise kendi sahasında Sporting Gijon’a 1-0 yenildi ve 73 puanda kaldı. Real Madrid’in sahasında yenilmesiyle takımın Portekizli teknik direktörü Jose Mourinho’nun çalıştırdığı takımların evinde maç kaybetmeme serisi de sona erdi.

Madrid’deki Santiago Bernabeu Stadı’nda oynanan maçta, 79. dakikada De las Cuevas’ın attığı golle 1-0 öne geçen Sporting Gijon, bu üstünlüğünü maçın sonuna kadar korudu ve sahadan 1-0 galip ayrıldı.

PUAN TABLOSU VE HAFTANIN SONUÇLARI

Real Madrid’den önce Benfica, Uniao de Leiria, Porto, Chelsea ve İnter’i çalıştıran Mourinho, evindeki son mağlubiyeti 2002’de Porto’nun başındayken almıştı. Porto, 23 Şubat 2002’de kendi sahasında Beira Mar’a 3-2 yenilmişti.

Portekizli teknik adam, bu maçtan sonra Porto, Chelsea ve İnter ve Real Madrid’in başında çıktığı toplam 150 iç saha maçında mağlubiyet görmedi. Sporting

14 MAÇLIK GALİBİYET SERİSİ SONA ERDİ

Gijon maçıyla Real Madrid’in bu sezon sahasındaki galibiyet serisi de sona erdi. Madrid ekibi, bu sezon sahasında bundan önce oynadığı 14 maçı da kazanmıştı.

Deplasmanda Getafe’yi 4-2 yenen Valencia ise Villarreal’in Barcelona’ya yenilmesiyle 3. sıraya yükseldi. Valencia’nın 4 golünü de Roberto Soldado (Dk 47, 64, 66, 77) atarken Getafe’nun golleri Manu (Dk. 13) ve Adrian Sardinero’dan (Dk. 88) geldi. Milli futbolcu Mehmet Topal, Valencia’da 90 dakika forma giydi.

GOL KRALLIĞI

27 gol: Lionel Messi (Barcelona) Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
17 gol: David Villa (Barcelona)
15 gol: Fernando Llorente (Athletic Bilbao) Giuseppe Rossi (Villarreal).

Haberin Devamı