Spor Barça takıldı, Madrid yaklaştı

Barça takıldı, Madrid yaklaştı

Paylaş
Barça takıldı, Madrid yaklaştı

İspanya La Liga'nın 23. haftasında, Barcelona deplasmanda Sporting Gijon ile 1-1 berabere kalmasına rağmen liderliğini sürdürdü

Ligde üst üste 16 maç kazanarak rekor kıran Barcelona’nın galibiyet serisi bu beraberlikle sona erdi. El Molinon Stadı’nda oynanan maçta Sporting Gijon, David Barral’ın 16. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti.

Maç boyu üstün olan taraf Barcelona, 80. dakikada David Villa’nın golüyle 1-1 beraberliği yakaladı, ancak kendisine 3 puanı getirecek galibiyet golünü bulamadı. Bu sezon 3. kez puan kaybeden Barcelona 62 puanla liderliğini sürdürdü.

GUARDİOLA: ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK

Barcelona Teknik Direktörü Pep Guardiola, hafta içinde birçoğu milli takımlarında oynayan oyuncularını savundu ve "Kazanamadık, ancak elimizden geleni yaptık. Sürekli pres yaparsak maç kaybedebilir ya da berabere kalabiliriz. Rakip 10 kişiyle topun arkasına geçtiğinde hücum etmek kolay değil" dedi.

HAFTANIN PANAROMASI İÇİN TIKLAYIN

REAL MADRİD 10 KİŞİ KAZANDI

Liderin takipçisi Real Madrid ise zorlu Espanyol deplasmanında 1-0 galibiyetle döndü ve Barcelona ile 7 puanlık farkı 5’e indirdi.

Real Madrid, maçın henüz 2. dakikasında kaleci Iker Casillas’ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Casillas, Espanyol kontratağında gole giden Jose Callejon’u ceza sahası dışında düşürdüğü gerekçesiyle oyundan atıldı.

88 dakika 10 kişi oynayan Real Madrid, Marcelo’nun 24. dakikada attığı golle maçı 1-0 kazandı ve puanını 57’ye çıkardı.


GOL KRALLIĞI

La Liga’da gol krallığı yarışında ilk iki sırayı 24 gollü Cristiano Ronaldo (Real Madrid) ve Barcelonalı Lionel Messi paylaşıyor.

24 gol:
Lionel Messi (Barcelona) Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
15 gol: David Villa (Barcelona)
13 gol: Fernando Llorente (Athletic Bilbao)
12 gol: Pedro (Barcelona) Giuseppe Rossi (Villarreal)

Haberin Devamı