Esra Karayel Bankalar yönü belirleyecek
HABERİ PAYLAŞ

Bankalar yönü belirleyecek

Haberin Devamı

GEÇTİĞİMİZ HAFTA NE OLDU?

Borsada yönde Orta Doğu’da ve Kuzey Afrika’daki olaylar etkiliydi. Petrol fiyatlarındaki yükseliş eğilimi ve olayların önemli petrol üreticisi Suudi Arabistan’a yayılabileceği endişesi, piyasaları olumsuz etkiledi.
Yurtiçinde ise Rekabet Kurumu tarafından sekiz banka hakkında sürdürülen soruşturmanın yarattığı tedirginlik, borsadaki düşüşü hızlandırdı.

Şubat ayı Tüketici Fiyat Endeksinin yıllık yüzde 4.16 çıkmasıyla enflasyon, 41 yılın en düşük seviyesine geriledi. Haber sonrası tepki alımları geldi. Libya’dan gelen olumlu haberlerle endeks 61 bin 112 seviyesinden kapattı.

Para piyasaları da Libya gerginliği ile birlikte petrol fiyatında yaşanan hızlı yükselişten olumsuz etkilendi. Bu konuda sorunlar tamamen çözüme kavuşmadan piyasanın toparlanması zor.
[[HAFTAYA]]
Bono piyasası: Gösterge olan 7 Kasım 2012 vadeli tahvilde faizler, yüzde 8.99 ile son zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Haftayı ise yüzde 8.93 kapattı.
Döviz piyasası: Yükselen petrol fiyatları nedeniyle cari açığa ilişkin endişelerin yeniden artması, dolara olan talebi körüklemeye devam ediyor. Dolar cuma günü 1.6030 TL, euro ise 2.2410 TL seviyesinden kapanış gerçekleştirdi.

GELECEK HAFTA NE OLACAK?

Libya’da krizi sona erdirmek için Venezuella Devlet Başkanı Hugo Çhavez’in sunduğu barış planı sonrası yapılan açıklamalar, piyasaları bir miktar rahatlattı.
Dış borsalardaki toparlanma endekse de olumlu yansıyor. Yatırımcılar bu hafta yurtdışı gelişmeleri yakından izleyecek. Yurtiçinde bankalar için önemli gündem maddeleri var.

Yarın Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurumu’nun ocak ayına ait bankacılık verileri ve perşembe günü Rekabet Kurumu’nun soruşturma sonuçları açıklanacak. Bu veriler ve soruşturma sonuçları, endeksin yönü açısından çok önem arzediyor. İzlenmeli.

Para piyasalarında Libya konusu yönde etkili olmaya devam edecek. Yurtiçinde ise bankaların kârlılık ve diğer verileri takip edilecek. Bu hafta hem faizlerde hem de dövizde dalgalanmalar, sert hareketler olabilir.

Bono piyasası: Gösterge olan 7 Kasım 2012 vadeli tahvilde faizlerin yüzde 8.90-8.95 seviye aralığında hareket gerçekleştirmesi muhtemel gözüküyor.
Döviz piyasası: Dolarda dirençler 1.6050 ve daha üstte 1.6100 TL seviyelerinde bulunuyor. Destekler ise 1.5950 ve daha altta 1.5900 TL seviyesinde görünüyor

Sıradaki haber yükleniyor...
holder