Gündem Banka çalışanları dehşeti yaşadı

Banka çalışanları dehşeti yaşadı

Paylaş
Banka çalışanları dehşeti yaşadı

YSK'nın bağımsız adayları veto kararını protesto eden grup, özel bir banka şubesine molotof kokteyli atıldı. Banka çalışanları ve müşteriler camlar kırılarak çıkarıldı

Van’da aralarında BDP’nin desteklediği milletvekili adayları Aysel Tuğluk, Van Belediye Başkanı BDP’li Bekir Kaya’nın da bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi, Akköprü Mahallesi’nden kent merkezine doğru sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Kalabalık Cumhuriyet Caddesi üzerinde toplanarak, yolu trafiğe kapattı. Bu sırada grubun içerisinde olan yüzleri maskeli bazı kişiler, ellerindeki molotof kokteylerini sağ sola atarak küçük çaplı yangınlar çıkarttı.

BANKADA KALANLAR GÜÇLÜKLE DIŞARI ÇIKARTILDI

Molotof kokteyllerine banka şubeleri de hedef oldu. Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan özel bir bankanın şubesine atılan molotof kokteyli dışarda yangına neden olurken, çıkan duman da banka şubesinin içerisine doldu. Kapıların kapandığı bankada bulunanlar ise zor anlar yaşayınca, çevik kuvvet polisleri bankanın camlarını kırararak içeride bulunanları güçlükle dışarı çıkardı. Dışarı çıkanlar arasında hamile kadınların olduğu da görüldü. Büyük korku yaşadıkları görülen vatandaşlar buradan güçlükle uzaklaştırıldı.

Ortalığı bir anda savaş alanına çeviren göstericileri, polis tazyikli su ve gözyaşartıcı bomba kullanarak dağıtmaya çalışırken, göstericiler de taş atarak karşılık verdi. Sokak aralarına dağılan göstericiler ile polisler arasındaki kovalamaca sürerken, olaylar da devam ediyor.