Gündem Balyoz'a takılanlar dönüyor

Balyoz'a takılanlar dönüyor

Paylaş
Balyoz'a takılanlar dönüyor

Balyoz sanıkları arasında yer alan Tümgeneral Halil Helvacıoğlu, Tümgeneral Gürbüz Kaya ve Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu görevlerine dönüyor

Balyoz sanıkları arasında yer alan Tümgeneral Halil Helvacıoğlu, Tümgeneral Gürbüz Kaya ve Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu’nun terfilerinin YAŞ’ta onaylanmaması nedeniyle açtıkları davada, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’nin (AYİM) yürütmeyi durdurma kararı verdiği öğrenildi.

AYİM’in bu kararının ardından üç generalin atandıkları görevlere başlamaları bekleniyor. AYİM’e gittiler Terfileri Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül tarafından onaylanmayan sözkonusu üç general, bir üst rütbeye terfi etmiş gibi yeni görev yerlerine atanmış, ardından da mahkeme süreci başlayınca izne çıkarılmışlardı.

Tümgeneral Helvacıoğlu, korgeneral kadrosundaki Jandarma Genel Komutanlığı Değerlendirme ve Denetleme Başkanvekilliğine, Tümgeneral Kaya, yine korgeneral kadrosundaki Harita Genel Komutanlığı’na, Tuğamiral Gavremoğlu, tümamiral kadrosundaki Deniz Kuvvetleri Personel Başkanlığı’na atanmıştı.

Generaller, AYİM’den, “Terfi ettirilmemeleriyle ilgili işlemin iptal ve yürütmenin durdurulmasını” talep etmişti. Kaya, Helvacıoğlu ve Gavremoğlu, yargı süreci tamamlanana kadar süresiz izne çıkarılmıştı.

AYİM yürütmeyi durdurma kararıyla paşaları haklı buldu. Eski Askeri Yargıtay Üyesi Ali Fahir Kayacan, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararıyla ilgili olarak, “Bu karar idareye tebliğ edilerek, konu işlem neyse yerine getirilir. Bir yandan dava devam eder” değerlendirmesini yaptı.