Yaşam Balıkçı ağına tarih takıldı

Balıkçı ağına tarih takıldı

Paylaş
Balıkçı ağına tarih takıldı

Mersin'de bir balıkçı tarafından 10 kilogram ağırlığında, bir metre boyunda ve 300 yıllık olduğu tahmin edilen bir amfora bulundu

Erdemli’de balıkçılık yaparak geçimini sağlayan Ramazan Kayan (50) trol ile avlanmak için denize açıldı. 13 mil açıkta serptiği trolü toplayan Kayan, 300 metre derinlikte ağına yaklaşık 300 yıllık olduğu tahmin edilen amfora takıldı. Ağlara takılan amforayı zarar vermeden teknesine alan Kayan, tarihi değerinin çok yüksek olduğunu bildiği için Erdemli Balıkçı barınağına getirerek, polise haber verdi. Amfora Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Büro Amirliği’nde görevli polis ekipleri tarafından koruma altına alındı.

Haberin Devamı

Daha önceleri de Antalya’da Akdeniz açıklarında amfora bulduğunu belirten Kayan, "Bu tür eserler az bulunan eserler. Ben tarihin çıkmasına yardımcı oldum. Şimdi Mersin müze görevlileri tarafından incelenip, gerekli işlemleri yapılacak. Bu tür eserlerin zarar görmemesi için balıkçıların daha dikkatli ve duyarlı olmaları gerek. Ben bir vatandaş olarak üstüme düşüne yaptım" dedi.

DHA