Gündem Balık değil insan ağı

Balık değil insan ağı

Paylaş
Balık değil insan ağı

Samsun'da yeni inşa edilen hastanenin havalandırma boşluğu geniş olduğu için, olası düşme ve intiharlara karşı böyle önlem alındı

Samsun'da 78 milyon TL'ye yaptırılan 6 katlı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin havalandırma boşluğunun geniş olması nedeniyle yaşanabilecek düşme ve intihar olaylarına karşı hastane yönetimi çözümü her katı güvenlik ağı ile kaplamakla buldu.

Haberin Devamı

3 ay önce hizmete giren hastaneye yapılan güvenlik ağları 6 bin TL'ye mal oldu. Hastane Başhekim Vekili Opr.Dr. Ali Osman Katrancı, “Hastanenin o kısmında ciddi bir boşluk var. O boşluğu bir şekilde güvenlik altına almamız gerekiyordu. Bizde herhangi bir olumsuz olay yaşanmasın diye her kata güvenlik ağı çektirdik" dedi.

İlkadım İlçesi Kıranköy Mahallesi'nde Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi yaklaşık 3 ay önce hizmete girdi. 78 bin TL'ye mal olan hastanenin havalandırma boşluğunun geniş olması üzerine harekete geçen hastane yönetimi çare olarak 6 bin TL ödeyerek, her katı güvenlik ağı ile kaplattı.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Opr. Dr. Ali Osman Katrancı, düşme ve intihar olaylarına karşı olumsuz bir olay yaşanmaması için tedbir amaçlı bu çalışmayı yaptıkları söyleyerek, "Bu binaya geçer geçmez buradaki bir eksikliği tespit ettik ve hemen çalışmaları yaptık. Ağları ördürdük. Türkiye'de zaman zaman intiharlar, atlamalar veya düşmeler sonucunda istenmeyen sonuçlarla karşılaşıyoruz. Bunu bildiğimiz için bu tür durumlarla karşılaşmadan hemen tedbirimizi aldık.

Her kata güvenlik ağı çektirdik. Koruyucu amaçlı istenmeyen olumsuz bir durumda kişilerin aşağıya düşmesini ve kötü sonuçlar ortaya çıkmasını engellemek istiyoruz. Bir ağ 200 kilograma kadar ağırlığa dayanıklı ve her katta olması da avantaj" dedi. İnsanların görüntü olarak pek hoş karşılamadığını ancak güvenlik anlamında olumlu düşüncelere sahip olduklarını belirten Katrancı, 78 bin metrekare kapalı alana sahip hastanenin, 605 yatak kapasiteli olduğu ve 220 doktorun görev yaptığını söyledi.

Haberin Devamı