Gündem Balbay: Yakında arkeolog isteyeceksiniz

Balbay: Yakında arkeolog isteyeceksiniz

Paylaş
Balbay: Yakında arkeolog isteyeceksiniz

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından gazeteci Mustafa Balbay, mahkeme salonunda ilginç açıklamalarda bulundu

Mahkeme heyetinin yargılamada “Acaba yeni bir delil çıkar mı" diye araştırma yaptığını söyleyen Balbay, “Bu dava çökmüştür. Bunu kabul edip gereğini yapmazsanız bu dava sizin üzerinize çökecek.

Artık bizler değil, kamuoyunda sizler yargılanıyorsunuz. Artık sizler tartışma konusu olmaya başladınız. Suçluyu kazıyıp insanı bulmak yerine, insandan suçlu üretme durumu yaşamaktasınız. Var gücünüzle yaratmaya çalıştığınız örgüt yok" diye konuştu.

"YAKINDA ARKEOLOG İSTEYECEKSİNİZ"

MİT, Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı’nın mahkemenin yazısı üzerine “Ergenekon adlı bir örgüte ilişkin böyle bir kayıt yok" şeklinde cevap yazdığını hatıratan Balbay şöyle devam etti:

“Varlığı kanıtlanamamış bir örgüt. Bizim üzerimizden suçlu üretilmesini zemin hazırlanıyor. Hani 2000’li yıllar felaketti. Olmadı, 90’lı yıllar aranıyor. Yakında mahkemeye arkeologlar isteyeceksiniz, antik kazı yaptıracaksınız, Hamurabi’nin atladığı bir yasa var mı, diye"

"AZİZ NESİNLİK BİR DURUM"

Nail Güreli ve yazar Altan Öymen’in duruşmayı izlediğine dikkat çeken Balbay, bugünlerde gazetecilerin yaptıkları haberlerden dolayı yargılanmalarına ilişkin bir tartışma başladığını anlattı.

Zaman ve Star gazetelerine çok sayıda dava açıldığını belirten Balbay sözlerine şöyle devam etti: “Meslektaşlarım ’Hiçbir gazeteci mesleği nedeniyle hapse girmemeli’ diyorlar.

Ben burada tutukluyum. İddiaların tümü gazetecilik faaliyetlerime ilişkin. Aziz Nesinlik bir tablo. Biz Ergenekon davasından tutukluyuz. Ergenekon haberleri yapan gazeteciler de tutuklanma tehdidiyle yargılanıyorlar.

Ben de ’gazeteciler hapse girmesin’ diyorum ama hapiste olan da orada kalsın diye düşünülmemeli. Adalet zemini kaymış, bu zemini oturtacak olan sizlersiniz."

CHP MİLLETVEKİLLERİ SANIKLARLA SOHBET ETTİ

Sanıkların taleplerinin alınmasının ardından duruşmaya kısa bir süre ara verildi. CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü ile CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel'in duruşmaya verilen arada başta Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan olmak üzere bazı sanıklarla sohbet ettikleri görüldü. Duruşma sanık avukatlarının taleplerinin alınmasıyla devam ediyor.

Cem TURSUN/İSTANBUL (DHA)