Spor Bal-Kes'in stadı Süper Lig'e hazırlanıyor

Bal-Kes'in stadı Süper Lig'e hazırlanıyor

Paylaş
Bal-Kes'in stadı Süper Lig'e hazırlanıyor

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Balıkesirspor'un maçlarını oynayacağı Atatürk Stadı'nı, Spor Toto Süper Lig'e uygun hale getirmek için çalışmalara başladı.

İl Müdürü İlhan Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Balıkesirspor’un geçen yıl PTT 1. Lig’e çıktığını ve Atatürk Stadı’nı istenilen kriterlere uygun hale getirdiklerini anımsattı. Takımın PTT 1. Lig kriterlerine uygun bir statta sezonu şampiyon olarak tamamladığını dile getiren Aslan, "Şimdi takımımız Spor Toto Süper Lig’e çıktı. Balıkesirspor, Spor Toto Süper Lig maçlarını da Atatürk Stadı’nda oynayacak" dedi.
Süper Lig’e çıkan takımların statlarıyla ilgili de bazı kriterlerin bulunduğunu anlatan Aslan, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz günlerde Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri ile canlı yayın yapacak TV kanalının yetkilileri, Balıkesir’e geldi. Statta incelemelerde bulundular. Atatürk Stadı’nın Süper Lig kriterlerine uygun hale getirilmesi için, bize, valiliğe ve emniyete yazı ile bilgilendirme yaptılar. Yazı bize 12 Haziran itibarıyla iletildi. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü olarak çalışmalara başladık. Bizim stadımız Türkiye’de örnek gösterilecek statlardan biri. Federasyondan iletilen rapora göre bizi sıkıntıya sokacak eksiğimiz yok. Olan eksiklikleri de giderip, inşallah hazırlıklarımızı yapıp sezona hazır hale getireceğiz."

Aslan, stattaki canlı yayın sahnesinin biraz daha büyütülmesi, basın tribünün en az 100 kişilik olmasının istendiğini belirterek, "Basın mensuplarının oturup yazı yazabileceği bir yer ve ayrıca internet bağlantısının olması isteniyor. Saha içindeki foto muhabirlerinin rahatça internet ve elektriğe ulaşabileceği bir sistem talep ediliyor. Stat giriş çıkışı için kapılar ve büfelerle ilgili bir çalışma isteniyor" diye konuştu.

Basın toplantısının düzenleneceği salonun büyütülmesi ve protokol tribünü için yeniliklerle ilgili çalışmaların da yapılacağını dile getiren Aslan, hem misafir takım hem Balıkesirsporlu oyuncuların soyunma odasıyla ilgili düzenleme de istendiğini söyledi.

İstenen bu çalışmaları, İl Müdürlüğü olarak yapacaklarını, konuyla ilgili Valilik ve Bakanlıkla görüşmeleri tamamladıklarını ifade eden Aslan, "Hiçbir sıkıntımız yok. Gelen yetkililer zaten bizi sıkıntıya sokacak eksikliklerin olmadığını söylediler. Bundan sonra maçların oynanmasıyla ilgili protokolleri imzaladıktan sonra Balıkesirspor, maçlarını burada oynayacak" dedi.

Stadın Süper Lig’e uygun hale getirmek için kaynakların yetersiz kaldığını, bunun için Gençlik ve Spor Bakanlığının devreye girdiğini vurgulayan Aslan, "Bakanlık bütçesiyle yapılacak. Ayrıca stadın her noktasını görebilen kamera ve ses sistemi kurulacak" ifadesini kullandı.

AA

Haberin Devamı