Gündem Bakırköy'de korku dolu 12 saat

Bakırköy'de korku dolu 12 saat

Paylaş
Bakırköy'de korku dolu 12 saat

Bakırköy'de çevreye rastgele ateş ederek bir polis memurunu yaralayan yaşlı adam, özel harekat polislerinin düzenlediği operasyon sonucu vurularak yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Bakırköy Kartaltepe Mahallesi Ahmet Yolaç Sokak'ta oturan 74 yaşındaki Besim Yaktıyol, gece 23:00 sıralarında giriş kattaki dairesinin camından tüfekle rast gele ateş etmeye başladı. Komşularının haber vermesi üzerine olay yerine polis ekipleri geldi. Olay yerine gelen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde görevli bir polis, yaşlı adamın tüfeğinden çıkan saçma ile bacağından vuruldu. Ateş eden Yaktıyol’u sakinleştiremeyen polis ekipleri operasyon yapmaya karar verdi.

Haberin Devamı

Polis, operasyon öncesi mahalle sakinlerini bölgeden uzaklaştırdıktan sonra dairenin kapısını kırarak daireye girdi. Pencerenin önünde elinde tüfekle dışarıya bakan yaşlı adam, özel harekat şube polisleri tarafından tüfeği tuttuğu elinden vurularak etkisiz hale getirildi. Duvardan seken bir kurşun ise yaşlı adamın bacağına isabet etti.

12 saat süren korku dolu dakikanın ardından etkisiz hale getirilen Yaktıyol olay yerinde bekleyen ambulansla Bakırköy Dr. Sadi Konuk eğitim ve Araştırma hastanesine götürdü. Polis tarafından etkisiz hale getirilen 74 yaşındaki Besim Yaktıyol’un olayın meydana geldiği evde ablası ile birlikte yaşadığı 6 ay önce ölen ablasının cesedi ile 20 gün evde kaldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Evden yoğun kokuların gelmesi üzerine komşuların haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis yaşlı kadının cesedini evden aldığı öğrenildi. Bu olaydan sonra Yaktıyol’un şizofren tanısıyla Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinde 3 ay yatarak tedavi gördüğü öğrenildi. Kimya Mühendisi olduğu öğrenilen yaşlı adamın okulun son yılında psikolojik sorunlar yaşadığı da yakınları tarafından polise bildirildi.