Türkiye'de yaygın olarak ayran servis edilirken kullanılan bakır ayran bardakları hakkında çarpıcı bir araştırma yapıldı ABD ve Batı dünyasında alkollü içecek ve kokteyl de servis edilen bakır bardakların gıda zehirlenmesine sebep olabileceği söylendi. ABD’nin Lowa bölgesindeki Gıda ve İlaç Birimi’nin Alkollü İçecekler Departmanı tarafından yapılan uyarıda, Bakır ve bakır alaşımlı bardaklarda içecek tüketmek gıda zehirlenmesine sebep olabileceği belirtiliyor. Özellikle pH değeri 6.0’nın altında olan içeceklerin bakırla etkileşime girmesinin zehirleyici olabileceği kaydedildi. Son dönemde ABD’de yaygın olan votka, limon ve birayla yapılan Mule isimli kokteyl sayesinde bu bardak popüler olmuştu. Bu kokteylin pH değerinin 6.0’dan düşük olduğunu belirten uzmanlar bu kokteyli içerken dikkat etmek gerektiğini belirtti.